• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

„Bacantele”, în lectură scenică la Teatrul German

Publicat de Pagini de Cultura 17 Decembrie 2010

Actorul şi regizorul Wolf E. Rahlfs, de la Teatrul de Stat din Bruchsal, Germania, cunoscut publicului timişorean din producţiile „Kamikaze” şi „Urfaust”, revine la Timişoara cu o lectură scenică din „Bacantele”, după Euripide. Seara de lectură, care beneficiază de supratitraj în limba română, va avea loc sâmbătă, 18 decembrie, la ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat.

Textul a fost prezentat de Wolf E. Rahlfs la Festivalul Internaţional pentru Regie de Teatru „Versionale” din Germania, în anul 2009, unde a câştigat premiul întâi.

* * *

Wolf E. Rahlfs a absolvit actoria la Institutul de Artele Spectacolului din Liverpool şi regia la Universitatea Middlesex din Londra. A jucat numeroase roluri principale (Cliff Bradshaw, Arturo Ui, Mefisto, Jason) printre altele pe scenele din Bruchsal, Aachen sau Stuttgart. Alături de premii şi distincţii acordate de Royal Shakespeare Company, a obţinut titlul de cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului din Coreea pentru one-man-show-ul său „Notes from the Underground”.

În calitate de regizor, în 2003 a prezentat la Centrul „Bettersea Arts” din Londra propria prelucrare a musical-ului „Thing Fish”, de Frank Zappa. În anul 2007 a montat „Lila/Purple” de Jon Fosse, precum şi „Stop the tempo!” de Gianina Cărbunariu, spectacol invitat în 2007 la Festivalul de Teatru de la Heidelberg.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015