• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

„Bacantele”, în lectură scenică la Teatrul German

Publicat de Pagini de Cultura 17 Decembrie 2010

Actorul şi regizorul Wolf E. Rahlfs, de la Teatrul de Stat din Bruchsal, Germania, cunoscut publicului timişorean din producţiile „Kamikaze” şi „Urfaust”, revine la Timişoara cu o lectură scenică din „Bacantele”, după Euripide. Seara de lectură, care beneficiază de supratitraj în limba română, va avea loc sâmbătă, 18 decembrie, la ora 19, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat.

Textul a fost prezentat de Wolf E. Rahlfs la Festivalul Internaţional pentru Regie de Teatru „Versionale” din Germania, în anul 2009, unde a câştigat premiul întâi.

* * *

Wolf E. Rahlfs a absolvit actoria la Institutul de Artele Spectacolului din Liverpool şi regia la Universitatea Middlesex din Londra. A jucat numeroase roluri principale (Cliff Bradshaw, Arturo Ui, Mefisto, Jason) printre altele pe scenele din Bruchsal, Aachen sau Stuttgart. Alături de premii şi distincţii acordate de Royal Shakespeare Company, a obţinut titlul de cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului din Coreea pentru one-man-show-ul său „Notes from the Underground”.

În calitate de regizor, în 2003 a prezentat la Centrul „Bettersea Arts” din Londra propria prelucrare a musical-ului „Thing Fish”, de Frank Zappa. În anul 2007 a montat „Lila/Purple” de Jon Fosse, precum şi „Stop the tempo!” de Gianina Cărbunariu, spectacol invitat în 2007 la Festivalul de Teatru de la Heidelberg.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015