• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Colinde şi surprize de Crăciun, la mall-ul timişorean

Publicat de Ana Brunner 18 Decembrie 2010

Datina spune că Sărbatoarea Naşterii Domnului este slăvită prin cântarea colindelor. Străvechiul obicei este respectat şi la Iulius Mall, care găzduieşte, începând din seara de sâmbătă, 18 decembrie, până în Ajunul Crăciunului, o întreagă suită de concerte şi serbări menite a aduce în suflete bucuria sărbătorilor de iarnă.

Seria cântărilor de Crăciun va debuta sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 17:30, în food court-ul Almondo, unde copiii Asociaţiei Creştine For Help vor încânta inimile tuturor, interpretând cele mai frumoase cântece de iarnă. Şi duminică, Iulius Mall îi invită pe bănăţeni, de la 14:30, în zona Sarra Blu, la un spectacol de colinde susţinut de corul de învăţătoare din localitatea Liebling.

În apropierea sărbătorilor, sute de copii din şcolile timişorene vin la Iulius Mall pentru a susţine, pentru Moşul şi părinţi, serbările de iarnă. Aşa că tot duminică, 19 decembrie, de la ora 15, clubul de dans Aerobics organizează la food court-ul Almondo festivitatea de sfârşit de an, iar de la ora 16, în zona Sarra Blu, şcolile de dans din Timişoara dau startul la X-Mas Dance Show.

În plus, de luni, 20 decembrie, şi până vineri, 24 decembrie, peste 50 de prichindei talentaţi de la Palatul Copiilor îi vor bucura pe vizitatori cu minunate colinde şi reprezentaţii de dans, în atmosfera feerică creată în Iulius Mall (la food-court şi în zona Sarra Blu).

Seria cântărilor de Crăciun continuă marţi, 21 decembrie, ora 17, cu un spectacol al corului de copii Bunul Păstor (la food court), miercuri, ora 18, cu o demonstraţie a Dubaşilor şi joi, 23 decembrie, ora 17, cu un concert de colinde al Bisericii Agape (zona Sarra Blu).

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015