• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert „Opus” la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 12 Decembrie 2010

Formaţia de rock alternativ „Opus” va susţine joi, 16 decembrie, un concert la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. Seara muzicală va fi găzduită, începând cu ora 21, în fostul Club Gong. Intrarea la concert este liberă.

Trupa „Opus” a luat fiinţă în primăvara anului 2001 la Lugoj. După lansarea pe plan local au urmat o serie de concerte în toată ţara: la Festivalul Open-Air Rock de la Periam Port, Top T Buzău, Rock în Bistriţa, Sfântul Gheorghe Rock Nights, Studentfest Timişoara, ş.a. Formaţia abordează un stil alternativ cu influenţe stoner-hardcore. Textele pieselor reprezintă o critică aspră la adresa societăţii. De-a lungul anilor, componenţa trupei s-a schimbat, la ora actuală aceasta fiind compusă din Denis Budău (chitară), Cristian Creţu (chitară-bas), Alexandru Csorba (tobe) şi Adrian Petrache (vocal). Formaţia „Opus” a apărut pe compilaţia “Manifest yourself no.10 cu piesa Absurd alături de trupele: Aria Urbană, Dermon, Nuage, I Hate Mondays, Wave Survivors, Eloise, Mauser, Fingering Joanna şi Frozen Dusk, editată de revista “Sunete”.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015