• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert „Opus” la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 12 Decembrie 2010

Formaţia de rock alternativ „Opus” va susţine joi, 16 decembrie, un concert la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. Seara muzicală va fi găzduită, începând cu ora 21, în fostul Club Gong. Intrarea la concert este liberă.

Trupa „Opus” a luat fiinţă în primăvara anului 2001 la Lugoj. După lansarea pe plan local au urmat o serie de concerte în toată ţara: la Festivalul Open-Air Rock de la Periam Port, Top T Buzău, Rock în Bistriţa, Sfântul Gheorghe Rock Nights, Studentfest Timişoara, ş.a. Formaţia abordează un stil alternativ cu influenţe stoner-hardcore. Textele pieselor reprezintă o critică aspră la adresa societăţii. De-a lungul anilor, componenţa trupei s-a schimbat, la ora actuală aceasta fiind compusă din Denis Budău (chitară), Cristian Creţu (chitară-bas), Alexandru Csorba (tobe) şi Adrian Petrache (vocal). Formaţia „Opus” a apărut pe compilaţia “Manifest yourself no.10 cu piesa Absurd alături de trupele: Aria Urbană, Dermon, Nuage, I Hate Mondays, Wave Survivors, Eloise, Mauser, Fingering Joanna şi Frozen Dusk, editată de revista “Sunete”.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015