• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert Antonio Vivaldi, la Domul din Piaţa Unirii

Publicat de Ana Brunner 13 Decembrie 2010

Muzica celebrului compozitor veneţian Antonio Vivaldi va răsuna din nou la Timişoara. Melomanii urbei sunt aşteptaţi marţi, 14 decembrie, de la ora 19:30, la Domul romano-catolic din Piaţa Unirii, la un concert susţinut de Orchestra de Cameră a Operei Naţionale Române din Timişoara, coordonată de Ovidiu Rusu.

Lumea muzicală a barocului italian va prinde glas graţie violoniştilor Ovidiu Rusu, Corina Murgu, Nada Petrov şi Cristian Duţă. Propuse spre audiţie sunt Concertul nr. 8 pentru două viori şi orchestră în la minor, op. 3, Concertul în Si bemol major pentru patru viori şi orchestră, precum şi Ciclul de concerte pentru vioară şi orchestră „Anotimpurile”.

Evenimentul muzical este organizat în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică, Oficiul Diecezan de Muzică Sacră Timişoara. Intrarea este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015