• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert de colinde cu Vasile Mardare, la Covaci

Publicat de Pagini de Cultura 16 Decembrie 2010

Unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de folk din România, Vasile Mardare, fost membru al Cenaclului Flacăra, va susţine un nou concert la Covaci, pitoresc sat timişean care găzduieşte, de doi ani, Festivalul “Dacii Liberi”.

Concertul, care va fi unul special, în ton cu spiritul sărbătorilor de iarnă, va avea loc vineri, 17 decembrie, de la ora 20, fiind găzduit de Pensiunea Anette. Intrarea la concert este liberă pentru toţi iubitorii de folk şi… colinde.

* * *

Solist vocal folk, instrumentist (chitară) şi compozitor, Vasile Mardare a început să cânte de pe la 5 ani, când “sustrăgea” chitara fratelui său din camera, unde acesta o ţinea ascunsă de el. Astfel a câştigat o serie de premii la concursurile şcolare, din Botoşani. În perioada liceului a fost mult în apropierea lui Dinu Olăraşu şi a lui Cristian Buica, la Reşiţa, apoi a înfiinţat o trupă la Sibiu, numită “Pro Folk”.

A făcut parte din Cenaclul “Totuşi iubire, unde a debutat în 1991, la vârsta de 20 de ani.

Pentru tânărul Mardare, “înregimentat” de Adrian Păunescu, a urmat o serie de concerte în toată ţara, alături de Tatiana Stepa, Vasile Şeicaru, Ştefan Hruşcă, Nicu Alifantis sau Mircea Vintilă, nume sonore ale genului.

Interpretul folk a avut un debut discografic mai târziu, preocupat fiind de calitatea muzicii pe care o oferea celor care ascultă acest gen muzical. Astfel, primul album care poartă marca Vasile Mardare – “A mai trecut o zi” – a fost lansat în anul 2002, conţinând piese scrise de Adrian Păunescu şi cantautor. Peste numai un an, în 2003, Vasile Mardare scoate cel de-al doilea album, intitulat “Din doi în doi”.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015