• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Crăciun vienez în spirit Johann Strauss, la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 21 Decembrie 2010

Sala Capitol va găzdui marţi, de la ora 19, un nou concert extraordinar de Crăciun. Protagoniştii serii sunt tinerii instrumentişti ai orchestrei „Johann Strauss Spirit”, care evoluează sub bagheta dirijorului româno-rus Daniil Zaharov din Sankt-Petersburg.

Maeştrii valsului vienez vor oferi spectatorilor o experienţă artistică unică, interpretând în maniera proprie melodii din repertoriul familiei de compozitori Strauss, precum „Dunărea albastră”, „Marşul Radetzky”, „Poveşti din pădurea vieneză”, „Valsul imperial” şi arii din opereta „Liliacul”.

“Nu vorbim despre un simplu balet clasic, ci despre adevărate opere de artă, generate de dansuri contemporane, celebrele valsuri vieneze, menite să aducă un plus important de valoare operelor din secolele precedente. Ritmurile vieneze ale dinastiei Strauss vor topi sufletele de gheaţă ale acestor vremuri”, spun organizatorii spectacolului “Crăciun vienez”, al cărui turneu de la finalul acestui an cuprinde peste 20 de localităţi din România, dar şi marile oraşe europene.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Capitol, iar rezervări de locuri se pot face la numărul de telefon 0723.125.106.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015