• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Florin Chilian în concert la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 15 Decembrie 2010

Unul dintre cei mai de succes şi apreciaţi cantautori români, Florin Chilian, revine în faţa publicului din Timişoara cu un nou concert de nota 10. Recitalul va avea loc joi, 16 decembrie, de la ora 21, la Club Megalos (fostul The Note).

Preţul unui bilet este de 35 de lei, iar rezervări se pot face la telefon 0726 688 658.

* * *

Dacă la 16 ani îşi căştigă existenţa ducându-i sculele lui Vali Sterian, la 30 de ani Florin Chilian făcea furori cu primul album, „Iubi – interfaţa la realitate” (în 2001). Melomanii au rămas însă cu adevărat îndrăgosiţi de muzica lui odată cu piesa „Zece”, inclusă pe cel de-al doilea album, „Zece porunci – Raport despre starea naţiunii” (în 2005). „Zece” a staţionat săptămâni la rând pe primul loc în topurile naţionale, un mare merit pentru succesul piesei avându-l şi videoclipul lucrat în animaţie 3D, unul din cele mai bune videoclipuri realizate vreodată în România.

Un impresionant succes în rândul publicului l-a avut şi cel de-al treilea album al cantautorului, „Autistul – Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi”, lansat în 29 iunie 2010, album ce a câştigat „Discul de Platină” – peste 20.000 de copii vândute.

Muzica lui Florin Chilian poartă amprenta autoironiei, a criticii la adresa unei societăţi contemporane, dar şi a suferinţei. A învăţat să cânte singur, fără să urmeze cursuri speciale, iar textele cântecelor îi aparţin în totalitate.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015