• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Gândind la Europa, alături de filozoful Enrique Lynch

Publicat de Pagini de Cultura 1 Decembrie 2010

Unul dintre cei mai cunoscuţi filosofi şi eseişti ai Europei, Enrique Lynch, se va afla la începutul lunii decembrie în România, unde va susţine o serie de conferinţe alături de doi importanţi eseişti români: Victor Neumann, la Timişoara, şi Horia-Roman Patapievici, la Bucureşti.
Intitulată „Gândind la Europa”, prima din cadrul ciclului de întâlniri va avea loc joi, 2 decembrie, la Timişoara, fiind găzduită de Universitatea de Vest. În Amfiteatrul A12, de la ora 17, pasionaţii de filozofie sunt aşteptaţi la un dialog palpitant între Enrique Lynch şi Victor Neumann, care vor discuta despre fundamentele filozofice ale Europei.
La Bucureşti, întâlnirea dintre Enrique Lynch şi Horia-Roman Patapievici va fi găzduit de Institutul Cultural Român, vineri, 3 decembrie, de la ora 18. Ciclul de întâlniri pe teme de actualitate europeană între gânditori spanioli şi români, este organizat de Institutul Cultural Român şi Universitatea de Vest din Timişoara, cu sprijinul Ministerul Culturii din Spania.

Enrique Lynch a studiat Filozofia la Universitatea din Buenos Aires şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Barcelona. Şi-a urmat studiile postdoctorale la Universitatea Paris I, Pantheon-Sorbonne, iar în prezent este profesor de Estetică la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Barcelona. A susţinut cursuri şi conferinţe la numeroase universităţi şi institute de cercetare din Spania, Europa şi America de Sud. A tradus peste 20 de cărţi de filozofie contemporană şi a coordonat colecţii de eseistică şi filozofie publicate de edituri precum Gedisa, Destino şi Muchnik. Colaborează constant la importante cotidiene şi reviste din Spania şi America de Sud.

Nume sonore ale creației muzicale contemporane, la Fête de la musique 2019

Institutul Francez din Timișoara vă invită din nou să marcați începutul verii prin muzică! Capul de afiș al ediției – Arnaud Rebotini.

FEST Outdoor aduce zburători și iluzii optice pe platoul din fața Teatrului Național din Timișoara

Teatrul Național propune publicului o serie de 6 show-uri spectaculoase în aer liber, reunite sub umbrela FEST-FDR2019.

Maraton cinematografic la Ambasada. Festivalul TRÈS COURT revine la Timişoara

Creațiile cinematografice din cadrul festivalului nu se supun decât unei singure reguli: durata de 4 minute!

Actorii Vlad Ivanov, Maria Drăguş şi Mălina Manovici, în juriul Festivalului Ceau, Cinema!

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! va avea loc între 18 şi 21 iulie la Timişoara şi Gottlob.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015