• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Gândind la Europa, alături de filozoful Enrique Lynch

Publicat de Pagini de Cultura 1 Decembrie 2010

Unul dintre cei mai cunoscuţi filosofi şi eseişti ai Europei, Enrique Lynch, se va afla la începutul lunii decembrie în România, unde va susţine o serie de conferinţe alături de doi importanţi eseişti români: Victor Neumann, la Timişoara, şi Horia-Roman Patapievici, la Bucureşti.
Intitulată „Gândind la Europa”, prima din cadrul ciclului de întâlniri va avea loc joi, 2 decembrie, la Timişoara, fiind găzduită de Universitatea de Vest. În Amfiteatrul A12, de la ora 17, pasionaţii de filozofie sunt aşteptaţi la un dialog palpitant între Enrique Lynch şi Victor Neumann, care vor discuta despre fundamentele filozofice ale Europei.
La Bucureşti, întâlnirea dintre Enrique Lynch şi Horia-Roman Patapievici va fi găzduit de Institutul Cultural Român, vineri, 3 decembrie, de la ora 18. Ciclul de întâlniri pe teme de actualitate europeană între gânditori spanioli şi români, este organizat de Institutul Cultural Român şi Universitatea de Vest din Timişoara, cu sprijinul Ministerul Culturii din Spania.

Enrique Lynch a studiat Filozofia la Universitatea din Buenos Aires şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Barcelona. Şi-a urmat studiile postdoctorale la Universitatea Paris I, Pantheon-Sorbonne, iar în prezent este profesor de Estetică la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Barcelona. A susţinut cursuri şi conferinţe la numeroase universităţi şi institute de cercetare din Spania, Europa şi America de Sud. A tradus peste 20 de cărţi de filozofie contemporană şi a coordonat colecţii de eseistică şi filozofie publicate de edituri precum Gedisa, Destino şi Muchnik. Colaborează constant la importante cotidiene şi reviste din Spania şi America de Sud.

Festivalul de Muzică Veche revine la Timișoara

Biserica Evanghelică Lutherană va găzdui și în acest an Festivalul de Muzică Veche Timișoara, ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Eufonia Festival 2019 – unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din România

În acest an, în perioada 16 septembrie – 4 octombrie, sunetul muzicii clasice se va auzi în peste zece orașe din vestul țării.

Memoriile Cetății așteaptă propuneri de murale. Tema acestei ediții: Revoluția

Dacă ești creativ, alătură-te echipei Memoriile Cetăţii și implică-te în transformarea cartierelor din Timișoara.

Teatrul Național din Timișoara anunță selecția modulului FDR din cadrul FEST-FDR2019

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015