• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Gândind la Europa, alături de filozoful Enrique Lynch

Publicat de Pagini de Cultura 1 Decembrie 2010

Unul dintre cei mai cunoscuţi filosofi şi eseişti ai Europei, Enrique Lynch, se va afla la începutul lunii decembrie în România, unde va susţine o serie de conferinţe alături de doi importanţi eseişti români: Victor Neumann, la Timişoara, şi Horia-Roman Patapievici, la Bucureşti.
Intitulată „Gândind la Europa”, prima din cadrul ciclului de întâlniri va avea loc joi, 2 decembrie, la Timişoara, fiind găzduită de Universitatea de Vest. În Amfiteatrul A12, de la ora 17, pasionaţii de filozofie sunt aşteptaţi la un dialog palpitant între Enrique Lynch şi Victor Neumann, care vor discuta despre fundamentele filozofice ale Europei.
La Bucureşti, întâlnirea dintre Enrique Lynch şi Horia-Roman Patapievici va fi găzduit de Institutul Cultural Român, vineri, 3 decembrie, de la ora 18. Ciclul de întâlniri pe teme de actualitate europeană între gânditori spanioli şi români, este organizat de Institutul Cultural Român şi Universitatea de Vest din Timişoara, cu sprijinul Ministerul Culturii din Spania.

Enrique Lynch a studiat Filozofia la Universitatea din Buenos Aires şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Barcelona. Şi-a urmat studiile postdoctorale la Universitatea Paris I, Pantheon-Sorbonne, iar în prezent este profesor de Estetică la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Barcelona. A susţinut cursuri şi conferinţe la numeroase universităţi şi institute de cercetare din Spania, Europa şi America de Sud. A tradus peste 20 de cărţi de filozofie contemporană şi a coordonat colecţii de eseistică şi filozofie publicate de edituri precum Gedisa, Destino şi Muchnik. Colaborează constant la importante cotidiene şi reviste din Spania şi America de Sud.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015