• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

La Cartea de Nisip se poartă bijuteriile cu poezie

Publicat de Ana Brunner 8 Decembrie 2010

Artiştii timişoreni Daniela şi Adrian Popa revin la Librăria Cartea de Nisip din centrul oraşului (str. Victor Vlad Delamarina, nr. 1) cu o nouă expoziţie strălucitoare… la propriu. Joi, 9 decembrie, de la ora 18, alături de bijuteriile literare de pe rafturile cunoscutei librării, vor putea fi „răsfoite” cu privirea şi operele celor doi creatori de podoabe, care îi invită pe iubitorii de lectură şi frumos să reînvie, împreună, o „Renaştere” de multe… carate. Oferta este una de nerefuzat: aur şi argint, inele, brăţări şi coliere, alături de câteva unicate literare. Noua colecţie de bijuterii semnate de Daniela şi Adrian Popa va fi vernisată în prezenţa poeţilor Eugen Bunaru, Adrian Bodnaru, Robert Şerban şi Tudor Creţu, care vin cu texte tipărite şi expuse pe altfel de „materiale… preţioase”.
Pentru cei care nu i-au cunoscut încă pe protagoniştii regalului de materii preţioase, le putem spune că Daniela (Cristescu) Popa lucrează ca bijutier din 1988, ucenicia şi-a facut-o la Dinamo, apoi au urmat diploma şi celelalte recunoaşteri. Adrian Popa a învăţat meserie de la… Daniela Cristescu, examenul şi diploma oficiale de profesionist obţinându-le în 1994.

Sursă foto: www. carteadenisip.wordpress.com

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015