• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

O seară în familie, la Filarmonica Banatul

Publicat de Pagini de Cultura 23 Decembrie 2010

Melomanii din Timişoara sunt aşteptaţi în seara de joi, 23 decembrie, la Filarmonica Banatul, cu un concert… în familie. Sala Capitol va găzdui, începând cu ora 19, un recital susţinut de reputata familie de pianişti Mihăilescu. De această dată familia Mihăilescu va urca pe scenă în formulă completă: alături de soţii Manuela şi Dragoş, vor performa fiul mai mare Dinu şi mezinul familiei, Ioan. Dacă Dinu Mihăilescu, în prezent student la Haute Ecole de Musique din Geneva, a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi străinătate, pentru fratele său mai mic, Ioan, concertul de joi, de pe scena filarmonicii timişorene, marcheză debutul său “oficial” ca pianist.

Cei patru pianişti vor interpreta lucrări din creaţia compozitorilor J. Haydn, R. Schumann, Fr. Chopin, C. Debussy, I. Albeniz, S. Rahmaninov şi A. Dvořak.

Filarmonica Banatul va continua şi anul viitor programul “Familii de muzicieni”, prin care sunt promovaţi artiştii care ştiu a-şi transmite datele “meşteşugului” plin de virtuizitate de la o generaţie la alta. Astfel că, pe scena filarmonicii sunt aşteptate să urce, la începutul lui 2011, familia percuţionistului Doru Roman şi cea a lui Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015