• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

O seară în familie, la Filarmonica Banatul

Publicat de Pagini de Cultura 23 Decembrie 2010

Melomanii din Timişoara sunt aşteptaţi în seara de joi, 23 decembrie, la Filarmonica Banatul, cu un concert… în familie. Sala Capitol va găzdui, începând cu ora 19, un recital susţinut de reputata familie de pianişti Mihăilescu. De această dată familia Mihăilescu va urca pe scenă în formulă completă: alături de soţii Manuela şi Dragoş, vor performa fiul mai mare Dinu şi mezinul familiei, Ioan. Dacă Dinu Mihăilescu, în prezent student la Haute Ecole de Musique din Geneva, a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi străinătate, pentru fratele său mai mic, Ioan, concertul de joi, de pe scena filarmonicii timişorene, marcheză debutul său “oficial” ca pianist.

Cei patru pianişti vor interpreta lucrări din creaţia compozitorilor J. Haydn, R. Schumann, Fr. Chopin, C. Debussy, I. Albeniz, S. Rahmaninov şi A. Dvořak.

Filarmonica Banatul va continua şi anul viitor programul “Familii de muzicieni”, prin care sunt promovaţi artiştii care ştiu a-şi transmite datele “meşteşugului” plin de virtuizitate de la o generaţie la alta. Astfel că, pe scena filarmonicii sunt aşteptate să urce, la începutul lui 2011, familia percuţionistului Doru Roman şi cea a lui Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015