• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Premii de excelenţă pentru literatura timişoreană

Publicat de Nicoleta Bodiu 13 Decembrie 2010

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara va găzdui marţi, 14 decembrie, de la ora 11, festivitatea de decernare a premiilor de excelenţă pentru literatură din acest an, acordate de Consiliul Local şi instituţia gazdă. Decise de un juriu al Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, premiile pentru 2010 recompensează activitatea a şapte membri distinşi ai comunităţii literare timişene.

Astfel, scriitorul Paul Eugen Banciu, fostul director al Bibliotecii Judeţene Timiş, va fi distins cu Premiul “Opera Omnia” pentru întreaga sa carieră literară. Premiul pentru poezie din acest an îi revine scriitorului Eugen Dorcescu, iar cel pentru proză Danei Gheorghiu. Cu Premiul pentru critică şi istorie literară va fi distins Constantin Buiciuc, Premiul pentru dramaturgie va merge la Ion Jurca Rovina, iar cel pentru traducere va fi împărţin între scriitorii Lucian Alexiu şi Slavomir Gvozdenovici. De altfel, şi tradiţionala întâlnire de vineri, de la ora 12, din sala de cenaclu a filialei locale a USR, va sta în această săptămână tot sub semnul sărbătoririi laureaţilor din 2010, cărora li se vor înmâna cu această ocazie şi diplomele Filialei.

În cadrul Galei de excelenţă de marţi, alături de cei mai buni scriitori ai urbei, vor fi premiaţi şi studenţii eminenţi, elevii olimpici care au câştigat premii la olimpiadele internaţionale (Ţîrc Sorin şi Dobrişan Andrei) şi profesorii care îi pregătesc (Georgescu George şi Lipovan Gheorghe), precum şi cei mai buni sportivi ai anului 2010. De asemenea, anul acesta vor fi premiaţi şi elevii care s-au implicat în cadrul proiectului “Tinerii decid!”.

Valoarea totală a premiilor acordate pentru anul 2010 se ridică la suma de 100.000 lei.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015