• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Premiile Pro Juventute, pentru excelenţa în învăţământ

Publicat de Pagini de Cultura 7 Decembrie 2010

Anual, în luna decembrie, cu scopul recunoaşterii rezultatelor deosebite în diferite domenii de învăţământ, Consiliul Judeţean Timiş acordă celor mai silitori elevi din judeţ premiile Pro Juventute.

Premiile sunt atribuite de CJT, pe baza informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, criteriile de selecţie fiind următoarele: participarea, cu rezultate excepţionale, la olimpiade şi concursuri naţionale; participarea la concursuri şi olimpiade internaţionale şi obţinerea unor rezultate deosebite; rezultate de excepţie obţinute în procesul de pregătire şcolară. Totodată, va fi premiat şi profesorul/profesorii care au pregătit respectivii elevi.

Pentru anul 2010, în cadrul manifestării Pro Juventute vor fi premiaţi 99 de elevi şi 133 profesori, care vor primi câte o plachetă, o diplomă şi o anumită sumă de bani. Suma totală alocată pentru premierea elevilor este de 20.280 lei, iar pentru profesori, de 17.032,5 lei.

În premieră vor fi premiaţi şi 30 de studenţi – membri ai Ansamblului folcloric “Doina Timişului”, care au câştigat marele premiu al Festivalului Internaţional de Folclor Wisla, desfăşurat în Polonia în perioada 29 iulie – 9 august. Suma totală alocată acestora este de 9.000 lei.

Festivitatea de premiere va avea loc în Sala de Consiliu a Palatului Administrativ (corp anexă), în data de 9 decembrie, de la ora 14.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015