• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Teatrul German în turneu, în Transilvania

Publicat de Ana Brunner 7 Decembrie 2010

În perioada 13-15 decembrie, Teatrul German de Stat din Timişoara va efectua ultimul turneul al acestui an. Trupa de actori va juca în faţa publicului iubitor de teatru din oraşele Deva şi Târgu-Mureş, unde vor fi puse în scenă două dintre cele mai de succes producţii ale instituţiei: „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici“, după fraţii Grimm, în regia Simonei Vintilă, şi „Cântăreaţa cheală“, de Eugène Ionesco, în regia lui Alexandru Dabija.

Reprezentaţiile de la Deva vor avea loc luni, 13 decembrie, în sala Casei de Cultură „Drăgan Muntean“, de la ora 11 aici fiind aşteptaţi copiii, iar de la ora 19 iubitorii de teatru absurd.

Marţi, 14 decembrie, ora 19, Teatrul German va monta spectacolul „Cântăreaţa cheală“ şi în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, iar a doua zi, de la ora 11, în sala Ansamblului „Mureşul” din aceaşi localitate va fi pusă în scenă piesa „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici“.

Toate reprezentaţiile se vor supratitra în limba română. Turneul Teatrului German de Stat în Transilvania este sprijinit de Institutul pentru Relaţii Externe din Stuttgart.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015