• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Timişorenii pot lua, şi în acest an, Lumina de la Bethleem

Publicat de Pagini de Cultura 20 Decembrie 2010

Lumina Păcii de la Bethleem va ajunge şi în acest an în oraşul de pe malurile Begăi, fiind adusă timişorenilor, pentru al şaselea an consecutiv, de către Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT). Candela adusă de la Linz va fi predată Timişoarei de către fetiţa Iulia Moldovan, în cadrul ceremoniei ce va avea loc luni, 20 decembrie, de la ora 18, în sala Capitol. Peste 500 de candele cu lumină de la Bethleem vor fi oferite gratuit timişorenilor, cu această ocazie.

« De peste 20 de ani, ORF Austria şi oraşul Linz aduc de la Biserica Naşterii Domnului din Beethleem o candelă cu lumina sfântă, numită Friedeslicht. Această lumină este sursa care se multiplică în milioane de lumânări şi se distribuie în toată Europa. Acum, în preajma sărbatorilor Crăciunului, acest simbol al păcii sfinte ajunge la Papa de la Roma, la Parlamentul UE, la preşedinţi de state şi la milioane de credincioşi. Delegaţia FACT, condusă de comisar şef Gh. Moldovan, Preşedinte IPA Timiş, a plecat în data de 15 decembrie pentru a aduce această lumină. Partenerul FACT din acest an este Internation Police Association Timiş », a declarat Ioan Coriolan Gârboni, preşedinte Fundaţiei Academice Culturale Timişoara.

În cadrul aceleiaşi ceremonii vor fi premiaţi 60 de copii cu rezultate bune la învăţătură şi purtare, dar cu o situaţie materială grea. Premiile şi diplomele vor fi oferite copiilor, pe scenă, de către comandanţii Poliţiei Timiş, Jandarmeriei Timiş, Inspectorat General Situaţii de Urgenţă, IPA Timiş, Mitropolia Banatului, dar şi de către sponsorii acestei acţiuni.

În plus, publicului prezent la eveniment i-a fost pregătit un program interesant de arii, lucrări de pian, dar şi de colinzi româneşti şi străine, susţinut de corul Filarmonicii Banatul, dirijat de Lucian Ioniţă. Concertul se va bucura de participarea extraordinară a tenorului italian Giuseppe Morino, alături de care vor urca în scenă soprana timişoreancă Diana Pap şi tânărul pianist Traian Moldovan. Accesul publicului la întreg evenimentul va fi liber.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015