• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Un bal “Belle Epoque” la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 9 Decembrie 2010

Atmosfera seducătoare şi lipsită de griji a renumitelor baluri pariziene de la sfârşitul secolului XIX şi din perioada Belle Epoque va fi readusă la viaţă, sâmbătă, 11 decembrie, în oraşul de pe Bega. Iniţiativa aparţine Centrului Cultural Francez din Timişoara, care a pus la cale o seară dedicată celor ce îndrăgesc dansurile de salon. Balul “Belle Epoque” va avea loc în Sala Festivă a Casei Armatei (Piaţa Libertăţii nr. 4), între orele 19-22, iar intrarea publicului va fi liberă.

Seara va fi animată de opt dansatori profesionişti de la Asociaţia “Carnet de bals” din Paris, costumaţi după moda acelor vremuri, care îi vor “iniţia” pe cei prezenţi în arta dansului de epocă. Nelipsite din programul serii vor fi vestitele polci şi valsuri, dar şi “Dansul ursului”, “Pas de trei”, “Mazurka”, “Pasul patinatorilor” şi multe alte dansuri specifice balurilor de acum un secol.

Timişorenii sunt aşteptaţi să vină la bal în costume de epocă, rochii elegante pentru femei şi frac pentru bărbaţi, totuşi, chiar dacă este de preferat, costumaţia de epocă nu este obligatorie.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015