• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Călătorie imaginară alături de voluntarii europeni

Publicat de Pagini de Cultura 21 Ianuarie 2011

Timişorenii sunt invitaţi vineri, 21 ianuarie, la sediul Fundaţiei Student Plus, de pe Bd. Take Ionescu nr.40, pentru o călătorie imaginară prin Europa. Actorii principali ai training-ului de multiculturalitate sunt cei patru membri ai Serviciului European de Voluntariat (programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene) sosiţi săptămâna trecută la Timişoara.

Ophelia, Laure, Thekla şi Thorbergur vor prezenta cu această ocazie ţările lor de origine – Franţa, Italia şi Islanda – într-o manieră cât mai originală şi personală, care să evite folosirea clişeelor.

Astfel, Ophelia şi Luare vor vorbi despre multiculturalismul şi diversitatea Franţei în general şi a Parisului în special (oraşul natal al Opheliei). Alături de cele două voluntare, cei prezenţi vor face o călătorie imaginară în Britania, o regiune a Franţei din care este originară Laure, dar îi vor cunoaşte, cu ajutorul imaginilor, şi pe tinerii Parisului, care după cum spun ele “look strange”.

Thekla, voluntară din Italia, va prezenta ţara ei ca una plină de superstiţii, servindu-i pe invitaţi cu tiramisu făcut ca la mama ei acasă şi cu o porţie bună de cântece populare din Sudul Italiei.

Thorbergur a pregătit pentru seara de vineri o serie de imagini care ne vor duce într-o călătorie imaginară în Islanda, ţara lui natală. Apoi va avea o prezentare interesantă despre primarul capitalei Islandei, care a fost un faimos comic şi a reuşit să scape ţara de corupţie.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015