• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Studenţii timişoreni în vizită în Voivodina

Publicat de Nicoleta Bodiu 17 Ianuarie 2011

De mai bine de 15 ani, studenţii de la secţia de Sârbă şi croată din cadrul Catedrei de Limbi Slave a Universităţii de Vest din Timişoara au ocazia să afle mai multe despre cultura şi istoria ţării a cărei limbă o studiază, direct de la sârbi. În fiecare an, primăvara, studenţii timişoreni efectuează, timp de două zile, o excursie de studii în Serbia, unde au ocazia să viziteze cele mai importante obiective istorice şi culturale din ţara vecină. Acţiunea este rodul unei mai vechi colaborări între Secţia de Sârbă şi Croată din cadrul Universităţii de Vest şi Camera de Comerţ din Voivodina.

„Această colaborare este una foarte benefică pentru studenţii din Timişoara. Excursia pe care ne-o oferă anual Camera de Comerţ din Voivodina, încă din anul 1996, este o oportunitate deosebită, mai ales în condiţiile în care lumea stă destul de rău cu banii. Cadrele didactice sunt recunoscătoare pentru atenţia şi ajutorul acordate Secţiei de Sârbă şi Croată din cadrul Universităţii de Vest”, precizează prof. univ. dr. Mihai Radan, coordonatorul secţiei.

De altfel, reprezentanţii Camerei de Comerţ din Voivodina se vor afla marţi, 18 ianuarie, în oraşul de pe Bega, urmând a se întâlni, de la ora 12, cu studenţii şi cadrele didactice de la secţia de Limba Sârbă şi Croată a UVT. În cadrul vizitei deja tradiţionale, efectuată în fiecare an în preajma Anului Nou sârbesc, aceştia vor oferi mici cadouri tuturor celor prezenţi.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015