• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Gratis la muzee, din acest an

Publicat de Nicoleta Bodiu 3 Ianuarie 2011

În acest an, preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii vor avea acces gratuit la muzeele din Timişoara. Decizia aparţine Consiliului Judeţean Timiş, care îşi doreşte să încurajeze astfel vizitarea muzeelor.

Până în momentul de faţă, de o astfel de gratuitate au beneficiat doar persoanele cu handicap grav şi accentuat, care au acces liber atât la muzee, cât şi la spectacolele organizate în cadrul instituţiilor din subordinea CJT. Vizita la muzee nu îi va costa mai mult pe timişoreni în 2011, taxele fiind menţinute la nivelul anului trecut. Astfel, dacă vor să admire colecţiile Muzeului de Artă, aceştia vor scoate din buzunare câte 5 lei/bilet, iar vizita la Muzeul Banatului şi Muzeul Satului Bănăţean va costa tot câte 4 lei de persoană. Majorate au fost, în schimb, taxele pentru filmare în incinta muzeelor, care au ajuns la cuantumul de 50 de lei pentru Muzeul de Artă şi 100 de lei/oră pentru celelalte două instituţii muzeale din subordinea CJT.

Pentru intrarea la spectacolele puse în scenă de Teatrul Merlin, adulţii vor achita 10 lei, iar pentru cele de la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş – 12 lei. La ambele instituţii, elevii şi studenţii beneficiază de o reducere de 75% din preţul biletului.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015