• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Gratis la muzee, din acest an

Publicat de Nicoleta Bodiu 3 Ianuarie 2011

În acest an, preşcolarii, elevii, studenţii şi pensionarii vor avea acces gratuit la muzeele din Timişoara. Decizia aparţine Consiliului Judeţean Timiş, care îşi doreşte să încurajeze astfel vizitarea muzeelor.

Până în momentul de faţă, de o astfel de gratuitate au beneficiat doar persoanele cu handicap grav şi accentuat, care au acces liber atât la muzee, cât şi la spectacolele organizate în cadrul instituţiilor din subordinea CJT. Vizita la muzee nu îi va costa mai mult pe timişoreni în 2011, taxele fiind menţinute la nivelul anului trecut. Astfel, dacă vor să admire colecţiile Muzeului de Artă, aceştia vor scoate din buzunare câte 5 lei/bilet, iar vizita la Muzeul Banatului şi Muzeul Satului Bănăţean va costa tot câte 4 lei de persoană. Majorate au fost, în schimb, taxele pentru filmare în incinta muzeelor, care au ajuns la cuantumul de 50 de lei pentru Muzeul de Artă şi 100 de lei/oră pentru celelalte două instituţii muzeale din subordinea CJT.

Pentru intrarea la spectacolele puse în scenă de Teatrul Merlin, adulţii vor achita 10 lei, iar pentru cele de la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş – 12 lei. La ambele instituţii, elevii şi studenţii beneficiază de o reducere de 75% din preţul biletului.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015