• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

O nou Sară bănăţană, la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 3 Ianuarie 2011

Seria de manifestări purtând genericul de „Sară bănăţană”, iniţiată de Cristian Colojoară, continuă la Timişoara. Cea de-a treia întâlnire pe teme bănăţene va avea loc în seara de miercuri, 5 ianuarie, începând cu ora 19, fiind găzduită de berăria “Bierhaus” de pe str. E. Ungureanu nr. 15 din capitala Banatului. De această dată, invitatul serii este dr. ing. Jancsó Árpád, care le va vorbi celor prezenţi despre „Reprezentările grafice vechi ale Timişoarei”. Prezentarea va fi susţinută de o proiecţie video.

Prima manifestare din seria de „Seri bănăţene” a avut loc la începutul lunii noiembrie a anului trecut, prilejuind prezentarea Proiectului Banaterra – Enciclopedia Banatului, iniţiat de scriitorul Duşan Baiski.

Filmul „Superhombre”, din ianuarie în cinematografe

Documentarul îl urmăreşte pe alpinistul Horia Colibăşanu în cele trei ipostaze ale sale, pe care încearcă le ţină în echilibru.

Quoting Beethoven: Concurs de creație muzicală – OPEN CALL

Până pe 15 iunie 2020, melomanii sunt provocați să reinterpreteze opera „starului“ absolut al muzicii clasice, L. V. Beethoven.

Pădure Urbană de brazi „altfel”, la Timișoara

În deschiderea Pădurii Urbane, organizatorii oferă un spectacol cu Gașca Zurli, la care participarea publicului este liberă.

„Copilul-problemă”, copilul-minune al cinematografiei europene, la Timișoara

“Systemsprenger / Copilul-problemă”, cel mai de succes film german al anului, va ajunge și în cinematografele din România.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015