• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

România la Festivalul de Film de la Berlin 2011

Publicat de Pagini de Cultura 31 Ianuarie 2011

Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc va fi prezentă, pentru a patra oară consecutiv, cu un stand românesc în Berlinale Film Market, organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, programat pentru perioada 10-20 februarie 2011.

În acest context, va fi reeditată cea de-a cincea ediţie a catalogului Romanian Films, o broşură detaliată care cuprinde toate producţiile româneşti de lung metraj şi documentar, ce au avut premiera în ultimii 3 ani sau care urmează a fi lansate în prima parte a anului 2011.

Pe lângă standul de prezentare, cinematografia românească va fi reprezentată la cea de-a 61-a ediţie a Berlinalei de două filme de scurt-metraj prezente în competiţia Berlinale Shorts 2011: 15 Iulie (R. Cristi Iftime) şi Apele tac (R. Anca Miruna Lăzărescu).

Standul românesc de la Berlin este organizat în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român de la Berlin.

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015