• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Shakespeare revine în Timişoara teatrală

Publicat de Pagini de Cultura 4 Ianuarie 2011

Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara îşi începe activitatea din acest an cu cea mai recentă dintre producţiile sale: celebra comedie “Cum va place”, regizată de Koltai M. Gabor. Spectacolul a văzut pentru prima dată luminile rampei la mijlocul lunii decembrie, fiind prima premieră “de Sală Mare” a stagiunii curente a teatrului timişorean de expresie maghiară. Reprezentaţia este programată pentru seara de sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 18, respectiv luni, 18 ianuarie, de la aceeaşi oră.

Shakespeare va fi prezent şi pe scena Teatrului Naţional Timişoara, cu spectacolul-eveniment “Iulius Caesar”, unul dintre cele mai controversate texte ale lui William Shakespeare. Tragedia shakespearienă inspirată de istoria Romei antice este montată, într-o manieră avangardistă, de celebrul regizor Alexander Hausvater, care propune spectatorilor “o analiză lucidă a mecanismelor puterii, a responsabilităţii individuale în acceptarea abuzului politic, a manipulării”.

Ineditul spectacol, ultima producţie a anului 2010 a Naţionalului timişorean, va fi repus în scenă marţi, 11 ianuarie, de la ora 19, în Sala 2 a TNTm, următoarele reprezentaţii fiind programate pentru zilele de 14 şi 16 ianuarie, de la aceeaşi oră.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015