• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Shakespeare revine în Timişoara teatrală

Publicat de Pagini de Cultura 4 Ianuarie 2011

Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara îşi începe activitatea din acest an cu cea mai recentă dintre producţiile sale: celebra comedie “Cum va place”, regizată de Koltai M. Gabor. Spectacolul a văzut pentru prima dată luminile rampei la mijlocul lunii decembrie, fiind prima premieră “de Sală Mare” a stagiunii curente a teatrului timişorean de expresie maghiară. Reprezentaţia este programată pentru seara de sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 18, respectiv luni, 18 ianuarie, de la aceeaşi oră.

Shakespeare va fi prezent şi pe scena Teatrului Naţional Timişoara, cu spectacolul-eveniment “Iulius Caesar”, unul dintre cele mai controversate texte ale lui William Shakespeare. Tragedia shakespearienă inspirată de istoria Romei antice este montată, într-o manieră avangardistă, de celebrul regizor Alexander Hausvater, care propune spectatorilor “o analiză lucidă a mecanismelor puterii, a responsabilităţii individuale în acceptarea abuzului politic, a manipulării”.

Ineditul spectacol, ultima producţie a anului 2010 a Naţionalului timişorean, va fi repus în scenă marţi, 11 ianuarie, de la ora 19, în Sala 2 a TNTm, următoarele reprezentaţii fiind programate pentru zilele de 14 şi 16 ianuarie, de la aceeaşi oră.

Muzică în mișcare și percuție corporală cu artiști din Franța!

Institutulul Francez din Timișoara invită publicul la un proiect muzical inedit, realizat de Florent Diara și Anne-Sarah Bornkessel.

Peștera Românești, gazda unui nou concert simfonic

Muzica lui Mozart va răsuna şi în această toamnă în “inima munților”, pentru al 35-lea an consecutiv.

„Libertatea. Între istorie și literatură” – patru seri de lecturi publice și dezbateri

Scriitorii Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peixoto vin la FILTM 2019

FEST-FDR2019: Prima parte a lunii noiembrie este dedicată spectacolelor indoor ale Festivalului

Secțiunea FDR din cadrul FEST-FDR2019 propune o panoramă a spectacolului pe text de teatru românesc, între 3 și 11 noiembrie.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015