• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Ziua Holocaustului, comemorată prin lectură şi film

Publicat de Ana Brunner 26 Ianuarie 2011

O seară de lectură şi film dedicată memoriei copiilor deportaţi, precum şi tuturor celor care s-au opus şi se opun barbariei sub toate formele sale. Astfel vor marca timişorenii Ziua memoriei şi a Holocaustului, comemorată anual în data de 27 ianuarie.

Evenimentele menite a celebra „Ziua europeană a Holocaustului şi a prevenţiei crimelor împotriva umanităţii” vor avea loc, începând cu ora 18, la sediul Comunităţii evreieşti din Timişoara (str. Gheorghe Lazăr nr. 5), fiind organizate în parteneriat cu Centrul Cultural Francez.

Cu această ocazie, publicul va putea asculta lectura pe care Radu Popescu (de la Teatrul Naţional din Timişoara) o va face textului „Tata” al scriitorului de origine română Jean-Claude Grumberg. De asemenea este pregătită şi vizionarea filmului lui Louis Malle, „Au revoir les enfants”, unul dintre cele mai frumoase filme din istoria cinematografiei, care pune în scenă destinul copiilor în faţa războiului, iar Adriana Aron va face o prezentare a Muzeului de la Yad Vashem şi a Aleii celor Drepţi între Popoare.

Intrarea este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015