• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Pianista Ingrid Fuzjko Hemming în concert la Timişoara

Publicat de Ana Brunner 7 Februarie 2011

Eveniment muzical de excepţie la Filarmonica Banatul. Celebra pianistă niponă Ingrid Fuzjko Hemming, un nume bine-cunoscut iubitorilor muzicii clasice din Japonia şi din străinătate, va susţine un recital şi la Timişoara. O apariţie obişnuită pe marile scene de concert ale lumii, unde a cântat la invitaţia unor prestigioase orchestre simfonice, Ingrid Fuzjko Hemming va putea fi ascultată de melomanii oraşului de pe Bega în seara de joi, 17 februarie, de la ora 19, pe scena Sălii Capitol.

Pentru recitalul de pian de l Timişoara, pianista a pregătit spre audiţie publicului timişorean lucrări din repertoriul compozitorilor Franz Schubert, Frederic Chopin, Johann Sebastian Bach, Toshiya Sukegawa şi Franz Liszt.

Ingrid Fuzjko Hemming se află pentru prima oară la Timişoara, iar recitalul de aici va fi urmat de un altul la Bucureşti, pe scena Ateneului Român, luni, 21 februarie, de la aceeaşi oră. Ambele evenimente sunt organizate în colaborare cu Ambasada Japoniei în România.

* * *

Talent muzical prodigios, Ingrid Fuzjko Hemming a obţinut nenumărate premii încă din perioada studenţiei la Universitatea de Arte din Tokyo. După încheierea studiilor muzicale în Germania, se mută la Viena, unde este apreciată de către marii muzicieni Bruno Maderna şi Leonard Bernstein. În urma unei răceli, îşi pierde parţial auzul. Recitalurile susţinute după întoarcerea în Japonia în anul 1996, precum şi filmul documentar dedicat de televiziunea japoneză NHK exercită un puternic impact asupra publicului.  În anul 1999 îşi lansează CD-ul de debut „La Campanella”, care se vinde în peste două milioane de exemplare, fapt puţin obişnuit pentru lumea muzicii clasice. Vânzările record îi aduc de patru ori trofeul „Albumul de muzică clasică al anului” în Japonia.

În perioada următoare continuă să-şi lanseze mai multe CD-uri şi susţine turnee în diferite oraşe nipone, dar şi în străinătate, de fiecare dată apariţiile sale bucurându-se de primiri elogioase din partea publicului şi a criticii de specialitate.

În pofida programului concertistic încărcat, Fuzjko Hemming se implică activ şi în acţiuni de caritate, cum ar fi donarea încasărilor obţinute din vânzarea CD-urilor pe perioada unui an pentru victimele atentatelor teroriste de la New York sau donarea onorariilor provenite din concerte pentru UNICEF şi refugiaţii din Afganistan. Fuzjko Hemming desfăşoară, de asemenea, o neobosită activitate în domeniul protecţiei animalelor, de care se simte foarte legată afectiv.

În 20 martie, Timișoara se îmbracă din nou în culorile Francofoniei!

Sărbătorim limba și cultura franceză, pe tot parcursul zilei de miercuri, 20 martie, prin poezie, lectură, dans și muzică.

Din martie începe Festivalul – Concurs “Lada cu Zestre” 2019

Tradiţiile bănăţene prind glas şi în acest an în judeţul Timiş, cu ocazia celei de-a XIII-a ediții a Festivalului-Concurs “Lada cu Zestre”.

Un nou eveniment folcloric la Timișoara: Festivalul – Concurs “Gelu Stan”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada 20-21 martie 2019, prima ediție a Festivalului “Gelu Stan”.

Festivalul Ceau, Cinema! deschide înscrierile pentru competiţia internaţională

Cea de-a şasea ediţie a festivalului de film “Ceau, Cinema!” va avea loc în perioada 18-21 iulie 2019, la Timişoara şi Gottlob.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015