• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cineaştii sunt provocaţi la creaţie: concurs de filme foarte mici

Publicat de Pagini de Cultura 27 Februarie 2011

În perioada 6-8 mai 2011, se va desfăşura la Timişoara a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de film de foarte scurt metraj, Tres courts. Ineditul acestui festival constă în faptul că are loc, în fiecare an, simultan, în 80 de oraşe din 17 ţări.

Până atunci însă, cineaştii amatori sau profesionişti sunt aşteptaţi să-şi demonstreze talentul înscriindu-şi creaţiile în concursul Around the Très Courts, organizat în afara competiţiei internaţionale, în România. Astfel, până în data de 11 martie 2011, cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, îşi pot trimite filmele de foarte scurt metraj, însoţite de formularul de înscriere, la Centrele Culturale Franceze din Cluj, Iaşi şi Timişoara. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 3 minute. Sunt acceptate toate genurile, de la ficţiune la documentar ori animaţie, iar participarea este gratuită.

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, din membri ai reţelei culturale francofone şi din parteneri va selecţiona între 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Courts 2011. Aceasta va fi proiectată în perioada 6-8 mai 2011, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 25 de oraşe din România participante la festival.

Filmele româneşti selecţionate vor intra în competiţie pentru Premiul juriului – decis de juriu şi pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România. Premiile sunt oferite de Centrul Cultural Fracez Cluj şi Orange România, sponsorul principal al festivalului.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts România: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

Filmele din competiţia internaţională 2008-2010 pot fi vizionate la adresa: www.trescourt.ro/ro/galerie_video_international, iar filmele româneşti în competiţie anul trecut pot fi găsite la adresa: www.trescourt.ro/ro/galerie_video_national.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015