• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cum se face muzica? Află la Filarmonica Banatul!

Publicat de Nicoleta Bodiu 19 Februarie 2011

Din ce sunt alcătuite instrumentele muzicale şi, mai ales, cum se “fabrică” notele cu ajutorul lor? Copiii curioşi pot afla răspunsul la aceste întrebări, dar şi la multe altele, la Filarmonica Banatul din Timişoara, care continuă seria concertelor educative sub genericul “Cum se face muzica…”.

Marţi, 22 februarie, de la ora 9.00, la Sala Capitol, juniorii urbei sunt aşteptaţi să afle tainele mânuirii instrumentelor de suflat. Dacă la ediţia precedentă copiii au învăţat despre instrumentele de suflat din lemn, următoarea lecţie are ca subiect instrumentele de suflat din alamă. De această dată, vedetele concertului educativ vor fi trompeta, trombonul, tuba şi cornul, iar ghizi în ale muzicii vor fi membrii ansamblului “West Brass Quintet”. Muzicienii Corneliu Meici (trompetă), Ilie Răşinar (trompetă), Radu Drăgoiu (corn), Bogdan Dijmărescu (trombon) şi Felix Burghelea (tubă) au pregătit un program muzical pe placul micilor spectatori, fiind pregătiţi să le dea lecţii de “suflat” note celor mai curajoşi dintre copii.

Concertul “Cum se face muzica” va fi reluat a doua zi, pe 23 februarie, de la ora 11.00, şi pentru micii melomani din Jimbolia, la Clubul Copiilor din localitate.

Preţul unui bilet la un astfel de concert educativ este de doar 2 lei.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015