• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

De Dragobete, iubeşte studenţeşte

Publicat de Nicoleta Bodiu 23 Februarie 2011

Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara nu se dezminte nici în acest an, sărbătorind tradiţional şi nonconformist ziua românească a dragostei. Sub genericul “De Dragobete, iubeşte studenţeşte”, tinerii îi invită pe timişoreni să-şi exprime dragostea în artă şi prin artă, punând la punct o mega petrecere din care nu vor lipsi folclorul, teatrul şi literatura.

Suita de manifestări va debuta în seara de joi, 24 februarie, de la ora 18.30, cu un moment de lectură. Pentru a contura o atmosferă romantică mai puţin zgomotoasă, însă la fel de festivă, Cenaclul Pavel va serba Dragobetele printr-o întâlnire cu prozatoarea Daniela Raţiu, găzduită de sala bibliotecii CCS.

De la ora 19, sărbătoarea se va muta în sala de spectacole a Casei Studenţilor, unde membrii Ansamblului folcloric “Doina Timişului” vor încânta spectatorii cu jocurile lor. Anul trecut, tinerii au câştigat Marele Premiu din cadrul celui mai mare festival-concurs de folclor din Europa, concurând cu 16 ţări de pe 4 continente.

O oră mai târziu, petrecerea de Dragobete va continua cu o porţie sănătoasă de teatru. Trupa de actori a Teatrului Studenţesc Thespis prezintă spectacolul-lectură “De drag” din texte lirice şi dramatice româneşti, în obişnuita sală studio 202 “Lelu Bihoi”. Alături le va fi cu o chitară trubadurul Bogdan Racz (Sonatic).

În plus, pe tot parcursul petrecerii, timişorenii vor fi întîmpinaţi, în holul mare al Casei Studenţilor, cu o expoziţie de fotografie în ton cu sărbătoarea dragostei, oferită de Clubul foto Iris. Intrarea la toate manifestările este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015