• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Zian şi Kopik, doi spiriduşi verzi experţi în «gunoi şi vrăjitorie», le dau întâlnire copiilor şi adulţilor deopotrivă, în cadrul celui mai nou spectacol al Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara.

Spectacolul nonverbal, montat de Palocsay Kisó Kata, va vedea luminile rampei vineri, 4 februarie, de la ora 17, în Sala Studio, fiind a doua premieră a secţiei de păpuşi a TMST din această stagiune.

Vă facem cunoştinţă cu personajele: „Kopik şi Zián sunt doi spiriduşi care iubesc copiii şi natura. Sunt colegi minunaţi şi conduc o firmă împreună; sunt cei mai buni în sortarea materialelor, de fapt, sunt adevăraţi profesionişti. Au grijă de toate, dar mai ales de mediu. Ei ştiu cel mai bine unde trebuie depuse deşeurile din metal, plastic sau hârtie. Îşi fac treaba veseli şi în mod responsabil, găsind întotdeauna timp să se minuneze de lumea înconjurătoare. Cheful lor de joacă şi de experiment este nemărginit. Moto-ul lor: «Gunoi şi vrăjitorie: Zián şi Kopik – numai bine!» Îşi împărtăşesc bucuroşi cunoştinţele lor profesionale atât cu copiii, cât şi cu adulţii. Limbajul lor de spiriduşi e limpede pentru toată lumea”, spune Bodor Emőke, asistentul de regie.

La realizarea spectacolului au colaborat Palocsay Kisó Kata (regie, decor, păpuşi), Bodor Emőke (asistent regie, păpuşi), Benedek Levente (decor, păpuşi), Ciprian Tauciuc (păpuşi), cărora li se alătură actorii-păpuşari Páll Gecse Ákos, Nagy Sándor, Vass Richárd şi Páll Anikó Katalin.

După premiera din 4 februarie următoarele reprezentaţii vor avea loc în 5 şi 16 februarie de la ora 11.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a teatrului. Preţul maximal al unui bilet este de 10 lei şi 5 lei cu reducere.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015