• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Aviz timişorenilor: s-a deschis Săptămâna Culturii

Publicat de Pagini de Cultura 18 Martie 2011

O săptămână plină cu prelegeri filozofice, prezentări multimedia, spectacole de teatru, muzică şi dans, expoziţii şi ateliere creative. Asta le propune timişorenilor cea de-a doua ediţie a Săptămânii Culturii, eveniment dedicat, în acest an, civilizaţiilor precolumbiene.

Startul evenimentului a fost dat încă de joi seara, la Cercul Militar din Piaţa Libertăţii, cu o expoziţie documentară ce le oferă privitorilor o călătorie imaginară prin America Centrală şi de Sud, care va rămâne deschisă pe tot parcursul Săptămânii Culturii, până pe 23 martie.

Pe lângă multitudinea de prezentări şi conferinţe, care le oferă timişorenilor pasionaţi de cultura popoarelor demult apuse posibilitatea de a descifra misterele civilizaţiilor Maya, Inca şi Aztecă, programul Săptămânii Culturii mai cuprinde şi câteva activităţi interactive. Sâmbătă, 19 martie, de la ora 14.00, va avea loc un atelier de pictură pe piatră, reprezentând simboluri aztece: Calendarul Aztec, Quetzalcoatl, urmat de la ora 17.00 de un alt atelier în care curioşii vor învăţa cum să-şi calculeze propria zi de naştere folosind calendarul aztec. Seara se va încheia cu Balul Primăverii (de la ora 19.00), la care locuitorii oraşului de pe Bega sunt aşteptaţi cu măşti inspirate de aceste culturi şi civilizaţii precolumbiene.

Atelierul de pictură va continua şi duminică, de la ora 16.00, urmat trei ore mai târziu de un alt atelier de creaţie, în care se vor realiza obiecte tradiţionale din civilizaţiile Maya, Inca, Aztecă (tobe, evantaie etc.).

Întregul program al manifestărilor cuprinse în cadrul Săptămânii Culturii poate fi accesat pe site-ul Noii Acropole, organizatorul evenimentului: http://noua-acropola.ro/timisoara/evenimente-culturale-timisoara/.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015