• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Conferinţă despre Japonia, cu fostul ambasador Tsushima Kanji

Publicat de Pagini de Cultura 24 Martie 2011

Cum vede un japonez ţara noastră, dar cum îşi vede propria ţară un diplomat care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în străinătate? Timişorenii sunt invitaţi să afle răspunsul la astfel de întrebări joi seara, 24 martie, la ora 20.30, în Clubul D’Arc din Piaţa Unirii nr. 5, unde fostul ambasador al Japoniei la Bucureşti E.S. Kanji Tsushima va susţine o conferinţă despre Ţara Soarelui Răsare.

La invitaţia Asociaţiei Studenţilor Facultăţii de Arhitectură din Timişoara, dar şi a Clubului Sam-Sho, Kanji Tsushima le va vorbi timişorenilor despre arta, arhitectura, mentalitatea, miturile, istoria, cultura, modul de viaţă şi obiceiurile japonezilor. Conferinţa va fi susţinută în limba română, iar accesul publicului este liber.

Fost ambasador al Japoniei la Bucureşti, Kanji Tsushima a petrecut în România 23 de ani dintre cei 43 ai carierei sale diplomatice, fiind martor al cutremurului din 1977, dar şi al Revoluţia din 1989. A fondat prima catedră de limba japoneză în Bucureşti şi, îndrăgostit de România şi de cultura ţării noastre, este directorul Asociaţiei japonezo-române de Muzică Clasică. În plus, Tsushima Sensei (6 dan Kendo, 4 dan Iaido) a adus în România Kendo şi Iaido, arta sabiei vechilor samurai, domnia sa fiind şi membru al Comitetului Internaţional al Federatiei de Kendo din Japonia. De altfel, până pe 28 martie, Tsushima Sensei conduce un seminar de Kendo în cadrul Clubului Sam-Sho, unicul club de Kendo şi Iaido din Timişoara. De asemenea, Excelenţa Sa susţine un curs intensiv de limbă şi civilizaţie japoneză la Casa Artelor, Direcţia pentru Cultură Timiş.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015