• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cupa francofonă a afacerilor, o nouă provocare pentru studenţi

Publicat de Pagini de Cultura 4 Martie 2011

Şi în acest an, Centrul Cultural Francez din Timişoara, alături de celelalte centre similare din ţară, organizează o nouă ediţie a concursului internaţional al Cupei francofone a afacerilor – Le Mot d’Or, patronat de Înaltul Consiliu al Francofoniei, Agenţia Francofoniei, Oficiul Limbii Franceze şi Delegaţia Generală a Limbii Franceze.

„Le Mot d’Or” se organizează în România din 1994, Universitatea de Vest din Timişoara fiind una dintre primele universităţi care s-a înscris în această competiţie, alături de Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Concursul este destinat studenţilor francofoni din cadrul filierelor economice ale facultăţilor româneşti şi constă, de fapt, în cinci probe independente prin care aceştia îşi pot demonstra cunoştinţele din cadrul vocabularului francezei afacerilor. Prima şi cea de-a V-a probă – anume să caute în limba română cuvinte noi pentru concepte noi, respectiv să prezinte, în limba franceză, un proiect realist de creare de întreprindere, inspirat din realitatea economică din România – se pregătesc din timp şi se redactează în ziua concursului.

Cei interesaţi se pot înscrie, până în data de 15 martie 2011, în „Clasele Mot d’Or” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest (responsabil dr. Daniela Stanciu), la biroul de primire al Centrului Cultural Francez din Timişoara sau direct pe site-ul instituţiei, www.ccftimisoara.ro. Concursul va avea loc în data de 18 martie, de la ora 15, la Facultatea de Economie şi Administrarea afacerilor din cadrul UVT (str.Pestalozzi nr.16).

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015