• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Unul dintre cele mai longevive spectacole de balet din ţară, Dancing Queen. Povestea unei cariere va fi reluat vineri, 11 martie, de la ora 19, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara. Balet-rock pe muzica formaţiei Queen, spectacolul regizat de Sabine Wake este o producţie a Teatrului din Meiningen/Germania, preluată de Opera timişoreană, care urmăreşte cariera şi viaţa lui Freddie Mercury.

“Libretul realizat de Jens Neundorf urmăreşte ascensiunea artistică a liderului legendarei trupe Queen, dar nu evită nici aspectele controversate, delicatre sau sordide ale vieţii starului, nici crizele existenţiale, momentele paroxistice, relaţiile gay, obsesiile şi decăderea”, spun organizatorii evenimentului.

Fanii lui Fredie Mercury vor sta pe scenă cu o memorabilă întruchipare a idolului lor, rolul celebrului cântăreţ fiind interpretat de balerinul Alin Radu. Alături de el vor urca pe scenă alţi trei tineri balerini ai Operei din Timişoara: soliştii Manuela Ardelean, în rolul Îngerului, Mirabela Zonai – Femeia şi Romulus Radu Radu – Bărbatul. Decorul în pantă, adus din Germania şi adaptat la Timişoara de scenograful Dumitru Popescu, le impun dansatorilor performanţe deosebite, de-a dreptul acrobatice.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015