• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Dialog intercultural, la Institutul Francez din Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 22 Martie 2011

În martie 2010, în cadrul lunii Francofoniei, comunitatea bulgarilor din Banat a fost invitată la Institutul Francez din Timişoara (IFT). În 2011 aceasta revine la IFT şi prezintă o retrospectivă a mai multor activităţi ale sale: o expoziţie de presă, cărţi în limba bulgară, fotografii, proiecţii de filme care ilustrează noile legături cu departamentul Creuse din Franţa şi câteva dintre evenimentele sale cele mai importante. Comunitatea bulgarilor din Banat participă la dialogul intercultural dintre românii din Banat şi celelalte minorităţi.

Expoziţia de fotografii va fi vernisată marţi, 22 martie, de la ora 18, la sediul Institutului Francez din Timişoara, de pe Bd. C. D. Loga nr. 46, unde va rămâne deschisă publicului până în data de 28 martie. Intrarea este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015