• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Don Quijote, de la Moscova la Timişoara via Bolşoi Teatr

Publicat de Pagini de Cultura 4 Martie 2011

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” găzduieşte duminică, 6 martie, de la ora 18.00, o nouă transmisie Bolşoi Teatr Moscova – Live in HD, a treia din sezonul 2010-2011.

După „Spărgătorul de nuci” şi “Giselle”, iubitorilor de balet li se oferă acum ocazia savurării spectacolului „Don Quijote”, în interpretarea tinerilor balerini moscoviţi de la faimosul Bolşoi Teatr. Povestea celor doi iubiţi din nuvela lui Miguel Cervantes va fi spusă, prin dans, de talentaţii balerini Ivan Vasilyev, a cărui tehnică excepţională i-a adus porecla de Omul de Oţel, Noul Nureyev sau Bărbatul Rachetă, şi Natalia Osipova, cunoscută drept o dansatoare de excepţie.

„Spectacolul Don Quijote este o bijuterie a repertoriului de balet clasic mondial, renumitul Bolşoi Teatr fiind instituţia de cultură în care s-a ţinut premiera sa mondială (decembrie 1869), în coregrafia părintelui baletului clasic, Marius Petipa. Coregrafia pentru transmisia Live in HD îi aparţine lui Alexej Fadeyechev. Povestea se împleteşte în jurul a doi iubiţi, aflaţi într-un loc minunat, încărcat de soarele fierbinte al Spaniei, totul după o nuvelă de Miguel Cervantes. Un balet plin de virtuozităţi tehnice, unul dintre cele mai populare titluri mondiale, un fel de Carmen în balet”, precizează Sorin Arădean, manager D’STARS.

Biletele costă 50 lei (tarif unic) şi pot fi cumpărate de la casieria Cinema Timiş, deschisă zilnic între orele 14.00 – 20.00, cu excepţia zilei de joi.

Potrivit lui Sorin Arădean, transmisiile Live in HD de la Bolşoi Teatr sunt difuzate în peste 450 de cinematografe din 22 de ţări din Europa şi America de Nord, în prezent acestea putând fi urmărite în România doar la Timişoara.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015