• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Lucia di Lammermoor, Live in HD de la Metropolitan Opera

Publicat de Nicoleta Bodiu 17 Martie 2011

Seria transmisiilor în direct prin satelit de la Metropolitan Opera New York continuă sâmbătă, 19 martie, la Timişoara cu „Lucia di Lammermoor”, o capodoperă a lui Gaetano Donizetti, compozitor de frunte al operelor bel canto. Spectacolul de operă va putea fi urmărită de timişoreni de la ora 19, în Aula de la Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran (BCUT).

Bazată pe romanul lui Sir Walter Scott, “The Bride of Lammermoor (Mireasa din Lammemoor)”, opera este una foarte frumoasă, spunând o poveste din Scoţia secolului XIX, cu un parcurs dureros, cu acţiuni de dragoste tragică, iubire, gelozie, jurăminte, acuzaţii, falsităţi, dezamăgiri, dar şi multă pasiune…

Soprana franceză Natalie Dessay o va întruchipa pe fragila eroină Lucia, rolul fiind unul dintre cele mai mari pe care soprana le-a jucat în cariera sa. Alături de Natalie Dessay, pe scena de la Metropolitan se vor afla tenorul maltez Joseph Calleja în rolul lui Edgardo iubitul Luciei, baritonul francez Ludovic Tézier în rolul lui Enrico fratele mizerabil al Luciei, cât şi basul korean Kwangchul Youn în rolul capelanului Raimondo, precizează Sorin Arădean, manager D’STARS, promotorul evenimentului la Timişoara.

Spectacolul este dirijat de Patrick Summers, director muzical al Houston Grand Opera, iar regia producţiei îi aparţine lui Mary Zimmerman, laureată a premiilor Tony (Antoinette Perry Award for Excellence in Theatre), recunoaştere artistică în teatru ce echivalează cu premiile Oscar pentru filme, cu premiile Grammy pentru muzică, sau cu premiile Emmy pentru televiziune. Potrivit lui Sorin Arădean, gazda transmisiunii „Lucia di Lammermoor, Live in HD” va fi soprana Renée Fleming, pe care publicul o va putea vedea tot într-o transmisie Live in HD, sâmbătă 23 aprilie, interpretând rolul principal din „Capriccio”, o operă de Richard Strauss.

Biletele au tarif de 60 lei, respectiv 50 lei pentru stuenţi, putând fi cumpărate de la casieria Cinema Timiş, zilnic între orele 14.00-20.00, cu excepţia zilei de joi.

Sursă foto:

Ken Howard/

Metropolitan Opera.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015