• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Sfârşit de săptămână plin la Iulius Mall din Timişoara, care a pregătit trei evenimente pentru cei care îi vor trece în aceste zile pragul: un târg de antichităţi pentru colecţionari, o competiţie de table îndrăgită de bărbaţi, iar pentru copii, o piesă de teatru cu păpuşi.

Tradiţionala întâlnire din Iulius Mall a colecţionarilor de antichităţi cu publicul bănăţean are loc până duminică, la parterul complexului comercial. Pasionaţii de obiecte atinse de patina timpului vor putea admira şi achiziţiona piese unicate de mobilier, tablouri, argintărie, ceasuri de mână, orologii, articole din porţelan şi bronz, precum şi multe bijuterii cu poveşti aparte.

De-a lungul celor 10 ediţii organizate pâna în prezent, la târgul de antichităţi au participat expozanţi din România (Timişoara, Arad, Reşiţa, Brăila, Oradea, Braşov, Bucureşti, Satu Mare etc.), precum şi din străinătate (Italia, Belgia, Ungaria, Suedia, Irlanda).

Duminică, 27 martie, de la ora 13.00, se dă startul competiţiei Cupei de Table. Sistemul de joc este cel eliminatoriu, primii 8 clasaţi fiind recompensaţi cu premii oferite de Iulius Mall. Cei care doresc să înscrie la concursul cu zaruri organizat în food court-ul Almondo, trebuie să achite taxa de participare în valoare de 10 lei, duminică, în intervalul orar 11.00-12.45. Detalii şi informaţii la 0723-079866, Peter Bahuczki.

Tot duminică, princhindeii sunt aşteptaţi la food court-ul Almondo unde vor intra în atmosfera plină de veselie şi culoare a copilăriei. De la ora 12.00, îndrăgita Cenuşăreasa îşi va spune povestea, în celebra piesă de teatru de păpuşi cu acelaşi nume.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015