• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Claudio Modena, invitatul Conferinţei “Quo Vadis Europa?”

Publicat de Pagini de Cultura 5 Aprilie 2011

Profesorul Claudio Modena a fost luni, 4 aprilie, invitatul Centrului de Studii Europene Alcide De Gasperi din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, care a organizat o nouă conferinţă sub genericul „Quo Vadis Europa?”. Evenimentul – care a dezbătut tema „Conservarea arhitecturii istorice. Protecţia şi promovarea patrimoniului cultural european. Consideraţii despre realitatea din România” – a fost prilejuit de aniversarea a 130 de ani de la naşterea lui Alcide de Gasperi, cunoscut om politic, premier al Italiei între anii 1945-1953 şi un mare susţinător al unificării europene prin CECO și NATO.

Profesor de tehnică a construcţiilor la Facultatea de Inginerie a Universităţii din Padova, domnul Modena este un expert în ceea ce privește restaurarea edificiilor istorice și le-a vorbit timişorenilor prezenţi la Conferinţa Alcide De Gasperi despre cât de importantă este protejarea patrimoniului cultural european și, în același timp, despre metodele prin care pot fi conservate aceste opere arhitecturale, adevărate simboluri ale tradiţiilor şi obiceiurilor unei ţări sau regiuni. În discursul său, prof.univ.ing.dr. Modena s-a axat mai mult pe prezentarea situației actuale din România, pentru a ne motiva și a ne încuraja să avem grija de ce e al nostru, astfel lăsându-le generaţiilor viitoare un patrimoniu acumulat în timp.

Conferinţa s-a bucurat de prezenţa atât a studenților și cadrelor didactice ale universității, cât şi a unor arhitecţi din Timişoara.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015