• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concurs naţional de traducere a poeziei spaniole

Publicat de Pagini de Cultura 1 Aprilie 2011

Tinerii din România care cunosc limba spaniolă şi iubesc poezia pot participa la concursul naţional de traducere a poeziei spaniole în limba română. Organizat de Departamentul de Limbă Spaniolă al Universităţii de Vest Timişoara împreună cu Compania spaniolă Via Rumania, concursul urmăreşte să promoveze literatura spaniolă şi să încurajeze traducerile de poezie.

Concurenţii trebuie să traducă din spaniolă în română trei poezii indicate de regulament, iar cele mai bune traduceri vor fi răsplătite cu o excursie de trei zile la Barcelona şi cărţi în limbă spaniolă. Traducerile trebuie trimise până la 20 mai 2011, la adresa de e-mail concurs@viarumania.com, iar premierea este programată în 11 iunie 2011, în Timişoara.

Regulamentul concursului şi poeziile ce trebuie traduse sunt disponibile pe siteul Companiei Via Rumania, la adresa www.viarumania.com/concurso.php.

Concursul se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Informaţii suplimentare sunt pe siteul www.viarumania.com sau se pot obţine scriind pe adresa de mail a competiţiei, concurs@viarumania.com.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015