• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

La Cărtureşti, „Germania… şi chiar mai mult!”

Publicat de Andreea Oana Minoiu 28 Aprilie 2011

La Librăria Cărtureşti, de pe strada Mercy nr. 7, continuă seria de proiecţii de filme germane prezentate sub genericul„ Asta e Germania…şi chiar mai mult!”.

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural German în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, îi invită pe cinefili la proiecţii de film, în fiecare joi, din două în două săptamâni, de la ora 19. Astfel că, în această seară iubitorii de film pot viziona Emmas Glück, un film romantic în regia lui Sven Taddicken. Filmul spune povestea Emmei, crescătoare de porci, care-l întâlneşte pe Max, un bărbat ce tocmai a aflat că nu mai are prea mult timp de trăit.

Următoarea proiecţie va avea loc pe 12 mai cu Auf der anderen Seite, o dramă în regia lui Fatih Akin. Filmul prezintă povestea lui Nejat, profesor, care în urma unor complicaţii ajunge în Turcia pentru a o căuta pe Ayten. Află, însă, că aceasta a părăsit Turcia din cauza convingerilor sale politice şi că locuieste în Bremen fără permis de şedere. Filmul tratează, printre altele, şi tema imigranţilor turci în Germania.

Accesul la filme este liber şi toate sunt subtitrate în limba engleză.

Un comentariu la “La Cărtureşti, „Germania… şi chiar mai mult!””

  1. Diana Mihai says:

    Iti multumim pentru acest articol dragut si mai ales pentru informatiile transmise.

    Onete, te pupam cu drag!!!

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015