• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Secretele modelării sticlei veneţiene se descoperă la Mall

Publicat de Pagini de Cultura 13 Aprilie 2011

Bănăţenii care doresc să afle o părticică din tainele modelării sticlei de Murano sunt invitaţi la Iulius Mall, să participe la veritabile demonstraţii de măestrie. În perioada 16-22 aprilie, între orele 14.00 – 22.00, lângă Centrul Informaţional de la parterul mall-ului timişorean, un meşter sticlar le va dezvălui celor interesaţi cum se obţin superbele bijuterii marca Millefiori şi va crea produse specifice sărbătorilor care se apropie, precum ouă de Paşte, îngeraşi şi puişori.

Tehnica de realizare a bijuteriilor şi accesoriilor din sticlă de Murano presupune o adevărată artă, ale cărei secrete au fost păstrate şi transmise din generaţie în generaţie de către artizanii veneţieni. “Suflarea” sau “prelucrarea la flacără” sunt doar câteva din metodele de prelucrare a sticlei, înnobiliată cu creativitate de designeri. Unicitea produselor Millefiori este întregită de sticla de Murano, folosită în culori femecătoare, ceea ce denotă o strălucire aparte. Pentru un plus de preţiozitate, unele produse sunt înfrumuseţate cu foiţe din aur de 24 K sau din argint 925‰. Bijuteriile şi obiectele decorative marca Millefiori, îmbină perfect rafinamentul, eleganţa şi culoarea.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015