• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Teatrul Maghiar, la un nou turneu prin Transilvania

Publicat de Pagini de Cultura 29 Aprilie 2011

Continuând tradiţia din anii precedenţi, trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara se pregăteşte pentru un turneu în Transilvania. Deplasarea din acest an va avea loc între 2-19 mai şi va avea opriri în şapte localităţi din Ardeal. Cu această ocazie, actorii timişoreni vor juca în faţa publicului din oraşele Cluj Napoca, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Târgu Secuiesc şi Sfântu-Gheorghe, care va putea viziona trei spectacole ale stagiunii curente: Legături primejdioase, Efecte secundare, Zián & Kopik, respectiv producţia de mare succes, Amor omnia.

Spectacolul pentru copii Zián & Kopik, regizat de Palocsay Kisó Kata va putea fi savurat de cei mici în data de 2 mai la Gheorgheni, în 3 la Târgu Secuiesc, în 10 la Miercurea Ciuc, în 4 la Sfântu Gheorghe, în 17 la Târgu Mureş, iar în 19 mai la Odorheiu Secuiesc.

Producţia Efecte secundare în regia lui Katona Gábor va putea fi văzută în data de 2 mai la Târgu Secuiesc, în 4 la Sfântu Gheorghe, în 17 la Târgu Mureş, respectiv la Odorheiu Secuiesc în data de 19 mai.

Musicalul Legături primejdioase, montat de Puskás Zoltán va avea reprezentaţii în Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş în data de 9, respectiv 11 mai.

Amor omnia, jocul de umbre şi lumini al regizorilor Peter Pashov şi Zheni Pashova, a participat cu mare succes în ultimii ani la nenumărate festivaluri în ţară şi peste hotare. Aprecierile la adresa spectacolului sunt confirmate şi de invitaţia din acest an la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului „Primăvara dansului”, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, unde reprezentaţia va putea fi vizionată în data de 18 mai.

Biletele pot fi procurate în locaţiile fiecărui spectacol. Detalii suplimentare găsiţi pe pagina web a teatrului: www.tm-t.ro.

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, vine în România

“Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial la București, Timișoara și Iași.

Migraţia, în dezbatere la Timişoara. UVT găzduieşte Conferinţa RoMig

Conferinţa RoMig se va desfăşura în acest an la Timişoara, în perioada 11-12 septembrie, fiind găzduită de UVT.

“Povestea unui pierde-vară”, în deschiderea Ceau, Cinema!

Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat în premieră la Timişoara în deschiderea Festivalului Ceau, Cinema!

Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reuneşte din nou la Teatrul Naţional oameni preocupaţi de recuperarea prin muzică a trecutului.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015