• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Teatrul Maghiar, la un nou turneu prin Transilvania

Publicat de Pagini de Cultura 29 Aprilie 2011

Continuând tradiţia din anii precedenţi, trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara se pregăteşte pentru un turneu în Transilvania. Deplasarea din acest an va avea loc între 2-19 mai şi va avea opriri în şapte localităţi din Ardeal. Cu această ocazie, actorii timişoreni vor juca în faţa publicului din oraşele Cluj Napoca, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Târgu Secuiesc şi Sfântu-Gheorghe, care va putea viziona trei spectacole ale stagiunii curente: Legături primejdioase, Efecte secundare, Zián & Kopik, respectiv producţia de mare succes, Amor omnia.

Spectacolul pentru copii Zián & Kopik, regizat de Palocsay Kisó Kata va putea fi savurat de cei mici în data de 2 mai la Gheorgheni, în 3 la Târgu Secuiesc, în 10 la Miercurea Ciuc, în 4 la Sfântu Gheorghe, în 17 la Târgu Mureş, iar în 19 mai la Odorheiu Secuiesc.

Producţia Efecte secundare în regia lui Katona Gábor va putea fi văzută în data de 2 mai la Târgu Secuiesc, în 4 la Sfântu Gheorghe, în 17 la Târgu Mureş, respectiv la Odorheiu Secuiesc în data de 19 mai.

Musicalul Legături primejdioase, montat de Puskás Zoltán va avea reprezentaţii în Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş în data de 9, respectiv 11 mai.

Amor omnia, jocul de umbre şi lumini al regizorilor Peter Pashov şi Zheni Pashova, a participat cu mare succes în ultimii ani la nenumărate festivaluri în ţară şi peste hotare. Aprecierile la adresa spectacolului sunt confirmate şi de invitaţia din acest an la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului „Primăvara dansului”, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, unde reprezentaţia va putea fi vizionată în data de 18 mai.

Biletele pot fi procurate în locaţiile fiecărui spectacol. Detalii suplimentare găsiţi pe pagina web a teatrului: www.tm-t.ro.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015