• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert de folk cu Emeric Imre şi Dinu Olăraşu

Publicat de Iuliana Bobora 31 Mai 2011

Vara începe la Timişoara cu un eveniment folk 100%. În seara de 1 iunie, timişorenii sunt invitaţi la un concert susţinut de Dinu Olăraşu şi Emeric Imre, două nume marcante de pe scena folk-ului românesc. Cei doi cantautori se vor afla de la orele 21.00, în LifePub, fanii acestora putându-i asculta contra unei sume de doar 10 lei. Biletele vor putea fi achiziţionate de la intrare.

Dinu Olăraşu, originar din Reşiţa, va cânta în faţa bănăţenilor piese ca Zece ani, Ea nu mă lasă sau piesa cu care a câştigat premiul pentru cel mai bun cântec folk în cadrul Premiilor Muzicale Radio România, N-ai nevoie de foarte multe să fii fericit. Emeric Imre va urca şi el pe aceeaşi scenă, în aceaşi seară, pentru a interpreta Nebunul de Alb şi multe alte piese din repertoriul său. Conform spuselor sale, Emeric Imre a ales chitara pentru a se exprima artistic din două motive: îi plăcea foarte mult melodia Eşarfă în dar a lui Mircea Baniciu, dar şi pentru că domnişoarele îndrăgesc bărbaţii cu abilitatea de a cânta la un instrument.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015