• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

O nouă distincţie pentru poetul Robert Şerban

Publicat de Ana Brunner 12 Mai 2011

Poetul Robert Şerban şi-a mai adăugat un premiu în lista distincţiilor de care s-a bucurat de-a lungul carierei sale literare. Scriitorul timişorean a primit astăzi, 12 mai, Premiul pentru poezie al Revistei literar-culturale Luceafărul de dimineaţă, săptămânal al Uniunii Scriitorilor din România, categorie la care a fost nominalizat alături de poeţii Dinu Flămând şi Ovidiu Nuşfelean. Robert Şerban este, de altfel, singurul timişorean care s-a regăsit pe lista scriitorilor propuşi spre premiere în acest an, nominalizări care s-au făcut – potrivit organizatorilor – avându-se în vedere valoarea literară a proiectelor editoriale cu care aceştia s-au făcut remarcaţi pe parcursul anului trecut.

Alături de scriitorul Robert Şerban, printre laureaţii Premiilor Revistei Luceafărul de dimineaţă pe anul 2010 – premii cu o tradiţie îndelungată – se regăsesc alte şase nume de prestigiu ale literaturii române. Astfel, juriul din acest an, alcătuit din Gabriel Chifu (vicepreşedinte USR), Dan Cristea (Preşedinte Asociaţia Luceafărul de dimineaţă) şi Gelu Negrea (redactor-şef revista Luceafărul de dimineaţă), a decis ca Premiul Opera Omnia să-i fie acordat Gabrielei Adameşteanu. Premiul pentru proză i-a revenit lui Constantin Stan, Premiul pentru critică şi istorie literară – Adrian G. Romila, Premiul pentru eseu – Sorin Lavric, Premiul pentru publicistică – Horia Gârbea, iar Premiul pentru debut şi l-a însuşit Adrian Buzdugan.

Festivitatea a prilejuit, totodată, şi sărbătorirea numărului 1000 al seriei noi a Revistei Luceafărul, săptămânal al Uniunii Scriitorilor înfiinţat în 1958, care a reapărut în 1990 la iniţiativa scriitorului Laurenţiu Ulici. În format electronic numărul 1000 al Luceafărului a apărut miercuri, 4 mai.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015