• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Bine te-am rătăcit, Incognito!

Publicat de Pagini de Cultura 9 Iunie 2011

Iubitorii de lectură sunt aşteptaţi la Libraria Cartea de nisip, la o întâlnire cu o carte de excepţie. Vineri, 10 iunie, de la ora 18.00, cunoscuta librărie din centrul oraşului de pe Bega (str. V.V. Delamarina, nr. 1) va găzdui lansarea volumului Bine te-am rătăcit, Incognito! de Bogdan Munteanu. Despre carte vor vorbi, alături de autor, scriitorii timişoreni Viorel Marineasa şi Tudor Creţu.

Cititorul este pus în faţa unui pseu-do-jurnal de călătorie, în care asistăm la alternanţa prozei-blitz cu prozo-poemul, cu micro-nuvela, cu juxtapunerea monologurilor, cu textul exclusiv dialogat, pretextul volumului constituindu-l hoinăreala lui Incognito (acel alter ego sătul de „traiul făr’ de har din spatele baricadelor”) prin Europa de astăzi. Drept urmare, vom avea parte de şiruri scrise acid, spumos, graţios, candid, candid-pervers, grav, sumbru etc. Bogdan vine cu Europa lui, care înseamnă turişti ciudaţi sau doar stupizi, ghiduri de călătorie inutile şi terifiante, gazde insistente/ingenioase/misterioase, birocraţie englezească sau cipriotă, exerciţii de socializare pe o terasă ş.a.m.d., scrie Viorel Marineasa despre proaspătul volum al lui Bogdan Munteanu.

***

Născut în 1979 la Arad, unde a şi copilărit, Bogdan Munteanu s-a stabilit la Timişoara imediat după terminarea liceului. Cinci ani mai târziu a absolvit facultatea de Automatica şi Calculatoare. A debutat în 2010 la Editura Limes din Cluj-Napoca cu volumul Vals pe fire de păianjen, inspirat îndeobşte din viaţa cotidiană. Cât despre volumul recent, Bine te-am ratacit, Incognito!, reprezintă rodul unei călătorii solitare prelungite prin Europa.

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, vine în România

“Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial la București, Timișoara și Iași.

Migraţia, în dezbatere la Timişoara. UVT găzduieşte Conferinţa RoMig

Conferinţa RoMig se va desfăşura în acest an la Timişoara, în perioada 11-12 septembrie, fiind găzduită de UVT.

“Povestea unui pierde-vară”, în deschiderea Ceau, Cinema!

Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat în premieră la Timişoara în deschiderea Festivalului Ceau, Cinema!

Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reuneşte din nou la Teatrul Naţional oameni preocupaţi de recuperarea prin muzică a trecutului.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015