• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

StradArt – festival atipic de artă urbană

Publicat de Ana Brunner 23 Iunie 2011

Ateliere şi demonstraţii de hip-hop, battle street dance, breakdance şi Bboy, proiecţii de film, spectacole de dans stradal şi multă, multă bună dispoziţie… toate în plină stradă. Se întâmplă începând de vineri, 24 iunie, în Piaţa Traian din cartierul timişorean Fabric, unde va lua startul cea de-a V-a ediţie a festivalului StradArt – festival atipic de artă urbană.

Dedicat în întregime practicilor artistice în spaţiul public, proiectul StradArt a fost iniţiat începând din anul 2007 de către Institutul Francez din Timişoara, care şi-a propus, încă de la prima ediţie a festivalului, un dublu ţel: să promoveze arta contemporană românească şi străină la nivelul publicului larg timişorean, şi în special în rândul generaţiilor tinere, dar şi să revitalizeze prin acţiuni culturale Piaţa Traian – punct nevralgic al unui cartier mărginaş, popular şi multicultural din Timişoara.

Ediţia din acest an a festivalul – care a fost transformat, într-o primă etapă, într-o întâlnire internaţională de dans Hip Hop, ca apoi să devină o bienală a dansului, după modelul Bienalei de Dans de la Lyon – va debuta vineri, 24 iunie, de la ora 15, în Piaţa Traian, cu două ateliere simultane de Breakdance şi Streetdance, urmate la ora 19.30 de o proiecţie de film. Acţiunile din cadrul festivalului vor continua şi în weekend, după următorul program:

Sâmbătă, 25 iunie

10.30-12.00 şi 13.00-14.30: Ateliere simultane de Breakdance / Streetdance (Piaţa Traian, Piaţa Unirii)

16.30-18.00: Spectacole de dans oferite de dansatori locali (Piaţa Traian)

21.00-00:00: Seară hip hop maghiar cu ASK Hazai Márka (concert Hip-hop) şi DJ Suhov & Wowbagger (Casa Studenţilor)

Duminică, 26 iunie

14.00-14.45: Demonstraţia participanţilor la ateliere (Piaţa Traian)

14.45-15.15: Demonstraţie Pokemon crew, show case jury (Piaţa Traian)

15.15-17.00: BATTLE Breakdance / Streetdance / B-Boy (Piaţa Traian)

19.30-20.30: Spectacolul MURMURES al companiei Malka – Bouba Landrille Tchouda şi Nicolas Majou (Teatrul Naţional Timişoara)

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015