• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Vara cântă în limba germană la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 22 Iunie 2011

Teatrul German de Stat Timişoara pregăteşte un nou concert estival. Intitulat “Vara cântă împreună cu noi”, spectacolul va vedea luminile rampei întâia dată vineri, 1 iulie, de la ora 21.30, pe scena în aer liber din Piaţa Unirii.

Proiectul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului, în cadrul programului “Timişoara – Mica Vienă”.

Concertul cuprinde o selecţie deosebită de hituri, acoperind o diversă paletă stilistică, de la evergreen-uri până la melodii din repertoriul german, precum Du erinnerst mich an Liebe, Anyplace, Anywhere, Anytime, Fields of Gold, Time after Time ori Mexican Girl. Interpretează soliştii Dana Borteanu, Claudia Negruţ, Daniela Török, Harold Schmeltz şi Adi Văduva. Îşi dă concursul orchestra Teatrului German de Stat Timişoara sub conducerea muzicală a lui Ioan Opra.

Concepţia şi coordonarea spectacolului sunt semnate de Dana Borteanu şi Ioan Opra.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015