• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Interviu cu interpretul Alex Mica

Alex Mica este, fără doar și poate, unul dintre cei mai tineri și talentați artiști vocali ai momentului. Interesat să susțină și să promoveze stilul dance-clubbing, după experiența showului Megastar, numele lui Alex Mica începe să fie tot mai cunoscut de către români.   Absolvent al Colegiului Național de Artă “Ion Vidu” din Timișoara, la secția canto, la clasa prof. Daniel Zah, Alex Mica a participat încă din copilărie la câteva concursuri de tinere talente unde a obținut trei premii I, urmând ca după terminarea concursului Megastar – unde a ajuns în semifinală alături de Răzvan și Andi – să participe la Festivalul Mamaia (2009 și 2010), apoi la festivalul Dan Spătaru (2010) unde a obținut Premiul Special CJI. În 2010, la Festivalul “Stelele cetății Deva” Alex Mica este câștigătorul trofeului. În prezent, colaborează cu Allexinno și Starchild ca echipă de producție și este implicat într-un proiect semnat Red Clover Media, alături de Dj Fabio da Lera. Pentru viitor, își dorește să reușească să atingă un nivel profesional cât mai înalt și cariera lui să capete amploare și rezistență în timp.

Cred că showul care te-a făcut cunoscut la nivel național a fost cel de la Megastar. În ce măsură experiența aceasta ți-a influențat și schimbat cariera?

Megastar a fost prima mea experiență profesională la nivel național și pot spune că m-a pregătit pentru cariera muzicală ce aveam să o încep și care se conturează în prezent.

Faptul că am colaborat cu o echipă de profesioniști și am fost pregătit de un profesor de specialitate la fel ca și ceilalți colegi din concurs, nu a putut decât să mă ajute să-mi îmbunătățesc abilitățile artistice și să fiu pregătit pentru ceea ce mă așteaptă. Vis-a-vis de oportunități, Megastar mi-a oferit șansa de a mă face cât de cât remarcat în ochii celor din domeniul muzical și să încep să colaborez și să iau legatura cu câțiva dintre marii producători din țară.

Care sunt proiectele tale muzicale actuale?

În prezent, proiectul muzical din care fac parte este semnat Fabio da Lera & Alex Mica de către casa de discuri Red Clover Media și este prima mea apariție în calitate de artist oficial pe piața muzicală, un proiect ce mă va propulsa în cariera pe care tocmai o încep. În materie de producție, colaborez cu Allexinno și Starchild care îmi sunt, de altfel, și prieteni, împreună producând atât piese pentru echipa noastră cât și pentru alți artiști cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, care doresc material semnat sub label-ul nostru (M.A.S. Production). În trecut, am făcut parte din trupa Sign formată, în urma concursului Megastar, alături de Răzvan și Andi, împreună rămânând în această formulă de trei timp de doi ani de zile.

Știu că ai colaborat și colaborezi cu artiști importanți ai momentului. Despre cine este vorba?

Așa este. Printre colaborările mele cu artiștii cunoscuți se numară cea cu Puya – Doamna şi Bagabontu, Randi & Miruna – Save save şi Allexinno & Starchild – Senorita.

Ești absolvent al C.N.A. “Ion Vidu” din Timișoara, secția canto. În ce măsură crezi că studiile tale liceale de aici te-au format ca și artist?

Studiile muzicale din liceu m-au ajutat să-mi clădesc o bază destul de solidă, astfel încât cunoștințele de specialitate acumulate de-a lungul liceului îmi sunt de folos și îmi permit să perseverez pe plan artistic. Am învățat mai presus de toate să simt muzica, să o percep ca pe o manifestare firească a omului, conștientizând esența ei ce pleacă din interior și reușind să o transpun într-un mod cât mai natural.

Spune-mi câteva nume ale oamenilor care au avut un rol important, îndrumător în cariera și formarea ta de până acum.

Profesorul meu de canto clasic din liceu, domnul Daniel Zah, care mi-a pus bazele muzicale în canto, doamna profesoară Crina Mardare care m-a ajutat foarte mult în abordarea stilului de muzică ușoară, domnul profesor de pian Nicolae Martin și Smiley care m-a îndrumat cu sfaturi bune despre ceea ce mă așteaptă în cariera muzicală.

Care e genul de muzică pe care îl abordezi acum? Ce alte genuri muzicale te-ar interesa?

În prezent stilul abordat este cel care are impact asupra publicului și anume dance-clubbing, dar sunt interesat să adopt și stiluri clasice precum pop-ul, r&b-ul, rock-ul și chiar și muzica clasică, dar asta cel mai probabil într-un viitor mai îndepărtat.

Talent sau muncă?

Aș putea spune că este mai mult talent pentru că nu muncesc încă suficient de asiduu, însă sunt foarte conștient că aportul muncii este unul esențial și de durată, așa că trebuie să mă implic și din acest punct de vedere pentru ca ceea ce fac să aibă un rezultat cât mai satisfăcător.

Cum te vezi în viitorul apropiat?

În viitorul apropiat mă văd unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică, atât de la noi cât și de peste hotare și sper ca dorința mea să capete și un contur real.

Un comentariu la “„Am învățat să simt muzica, să o percep ca pe o manifestare firească a omului…””

  1. Viviana Pop says:

    Bravo Alex pentru raspunsuriile tale. Se vede Deja ca vorbesti ca un adevarat artist. Te sustin din toate punctele de vedere, doar ai crescut in ultimii 2 ani sub ochii nostri!!! Tine-o tot asa, multa bafta si Sa ne incanti cu vocea ta tot mereu!!!

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015