• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Manifestările din acest an prilejuite de Ziua Timişoarei – 3 August, vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, între zilele de 29 şi 31 iulie. Cu această ocazie, autorităţile locale le-au pregătit timişorenilor trei seri de excepţie, pline cu muzică pentru toate gusturile.

Seria concertelor vor începe din această seară de vineri, 29 iulie, de la ora 20.30, în Piaţa Unirii, unde sunt aşteptaţi iubitorii muzicii simfonice. Orchestra Filarmonicii Banatul îşi va întrerupe perioada de concedii pentru a susţine un concert destinat susţinerii cauzei Sălii Capitol. Concertul va fi dirijat de maestrul Radu Popa, solişti fiind Cătălina Costin, Doru Roman şi Cosmin Bălean. Seara va continua, de la ora 21.30, cu proiecţii de filme despre istoria Timişoarei şi Banatului într-un proiect demarat anul trecut, “Legendele Banatului”, realizat în colaborare cu Radio Timişoara.

Tot de la 8 seara vor începe şi concertele de sâmbătă, 30 iulie. Începând cu această oră, pe scena în aer liber amplasată în Piaţa Unirii va urca formaţia de blues Adi Bărar Blues Band, formulă completată de Călin Cercel (bass), Cristi Ratiu (tobe) şi Bebe Bicha (voce), urmată de la ora 22.00 de una dintre cele mai longevive formaţii rock româneşti – trupa Compact. Seara se va încheia cu o spectaculoasă proiecţie de animaţii 3D pe faţada Muzeului de Artă din Timişoara (ora 23:30).

Duminică, 31 iulie, timişorenilor li se pregătesc trei concerte. Timişorenii se vor putea bucura de prestaţia formaţiei Play & Win (ora 20.30) – o echipă de compozitori şi producători muzicali alcătuită din Sebastian Barac, Radu Bolfea şi Marcel Botezan, urmaţi în scenă de trupa Narcotic Sound (ora 21.30) – nume sub care şi-au unit forţele Marius Mirică şi Mihai Constantin. Seara se va încheia pe acordurile HB Orchestra, alături de care va cânta Horia Brenciu (ora 22.30).

În această perioadă, tot în Piaţa Unirii, Asociaţia Bărbaţilor Creştini va desfăşura proiectul umanitar “Limonada lui Iulian” care are ca scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a copiilor cu polihandicap neuropsihic din cadrul DGASPC Timiş.

În plus, în intervalul 30-31 iulie 2011, Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara în colaborare cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România organizează la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor ediţia a II-a a Cupei Banatului – tradiţii şi obiceiuri culinare din Banat. În aceste două zile Ansamblul Folcloric Timişul va susţine spectacole de muzică şi dansuri populare.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 1-15 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015