• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cine nu a auzit de Cesaria Evora sau nu i-a savurat hituri precum Besame Mucho, Sentimento sau Cabo Verde? Una dintre cele mai mari voci ale muzicii lumii va readuce, la toamnă, poveştile din Insulele Capului Verde în România. La începutul lunii octombrie, „diva descultă” va cânta pentru prima dată şi la Timişoara.

Supranumită „diva desculţă” – pentru că apare pe scenă în picioarele goale –, Cesaria Evora este recunoscută drept regina „mornei”, un amestec de fado portughez şi blues. De altfel, muzica Cesariei Evora aduce la suprafaţă durerea poporului său, vocea sa nostalgică purtând amprenta parfumului uluitor al Insulelor Capului Verde, multă vreme un pilon al comerţului cu sclavi şi al sărăciei. Deşi s-a dedicat muzicii încă din tinereţe, cântăreaţa şi-a început cariera internaţională la 47 de ani. Notorietatea sa a depăşit graniţele ţării în 1988, odată cu înregistrarea la Paris a primului său album, La Diva Aux Pieds Nus (Diva Desculţă). De atunci a scos 11 albume, vândute în peste 5 milioane de copii, a câştigat numeroase premii, printre care şi un Grammy pentru albumul Voz d’Amor (2004).

Concertul de la Timişoara va avea loc luni, 3 octombrie, de la ora 20.00, în Sala Olimpia. Biletele au fost deja puse în vânzare online pe www.eventim.ro şi în reţeaua magazinelor Cărtureşti, Humanitas, Orange şi Germanos, la preţurile de 100 lei, 140 lei, 170 lei, 220 lei. Cei care îşi doresc nu doar să o asculte live pe Cesaria Evora, ci să se bucure şi de o cină alături de „diva desculţă” vor trebui să scoată din buzunare nu mai puţin de 600 lei.

Concertul Cesariei Evora la Timişoara este un eveniment promovat de PLAI.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015