• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Solistele Simina Ivan şi Aura Tvarovska, violonistul Bogdan Zvorişteanu, violoncelista Alexandra Guţu, precum şi pianiştii Giorgios Konstantinou, Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu sunt doar câţiva dintre muzicienii care îi vor încânta în zilele ce urmează pe melomanii din Oraviţa.

Început din 1 august, cu un curs de canto susținut de soprana Simina Ivan, solistă a Operei de Stat din Viena, Festivalul Internaţional Zilele Muzicii la Oraviţa, ajuns în acest an la a patra ediţie, se va dechide pentru public în această seară, de la ora 19.00, la Teatrul Vechi din localitate, cu un concert de arii din opere şi operete susţinut chiar de participanții la cursurile de măiestrie.

Zilele Muzicii la Oraviţa vor continua până pe 15 august, concertele şi recitalurile din cadrul festivalului urmând a avea loc după următorul program:

7 august 2011, ora 19, Teatrul Vechi:

SCHUBERTIADA – Lieduri şi piese pentru pian la patru mâini de Franz Schubert, în interpretarea sopranei Simina Ivan şi DUO Mihăilescu (foto);

10 august 2011, ora 19, Teatrul Vechi:

Recital de pian cu Giorgos Konstantinou (Grecia);

12 august 2011, ora 19, Teatrul Vechi:

Recitalul tinerilor participanţi la cursurile de măiestrie;

13 august 2011, ora 19, Teatrul Vechi:

Recital extraordinar de muzică de cameră – cvintete cu pian, în interpretarea soliştilor Bogdan Zvorişteanu – vioară (Elveţia), Alexandru Pătraşcu – vioară (Elveţia), Cătălina Costin – vioară, Dorin Matea – violă (Elveţia), Alexandra Guţu – violoncel, Dragoş Mihăilescu – pian şi Atena Carte – pian;

14 august 2011, ora 11, Casa de Cultură M. Eminescu:

Simpozion cu tema Viaţa muzicală a Oraviţei;

14 august 2011, ora 12.30, Grădina de tir:

Recital de percuţie cu Doru Roman, solist al Filarmonicii Banatul din Timişoara;

15 august 2011, ora 19, Biserica Romano-Catolică:

Concert de muzică sacră cu mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena, acompaniată de Bogdan Zvorişteanu şi Duo Mihăescu.

În paralel cu serile de concerte, în cadrul festivalului vor avea loc şi cursurile de canto susţinute de soprana Simina Ivan şi mezzosoprana Aura Twarowska, ambele soliste ale Operei de Stat din Viena, precum şi cursurile de măiestrie susţinute de Bogdan Zvorişteanu (vioară), Alexandra Guţu (violoncel), Giorgios Konstantinou, Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu (pian şi duo pianistic).

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Kratima, sub patronajul pianistei Manuela Iana Mihăilescu, director artistic al festivalului.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015